Početna _playlist VIDEO: Ivan Alduk priprema kolekciju za Amadeus

VIDEO: Ivan Alduk priprema kolekciju za Amadeus

1450
0

Vinko Filipić, Vesna Trnokop Tanta, Jagoda Divić i Ivan AldukProjekt FASHION.HR INDUSTRIJA danas je predstavio novu, šestu po redu suradnju između poznatog hrvatskog dizajnera i tvornice tekstilne industrije. Riječ je o projektu „AMDS by Alduk“ – kolekciji koju za Amadeus radi mladi modni dizajner Ivan Alduk.

Alduk s Amadeusom priprema kolekciju za proljeće/ljeto 2012. koja će, kako je dizajner istaknuo, bit spoj Amadeusove tradicije i kvalitete i Aldukove estetike. Rezultat će biti dobar posao i proizvod koji će se istaknuti na našem tržištu koje obilježava uvozna roba upitne kvalitete, dodao je Alduk i te je najavio i žensku i mušku liniju.

Cilj je te suradnje širenje asortimana za stalne kupce i privlačenje novih, a sam rezultat vidjet će se na jesenskom Fashion.hr-u, istaknula je direktorica dizajna Amadeus Jeansa Jagoda Divić.

Već dogovorene kolekcije u projektu FASHION.HR INDUSTRIJA na policama trgovina naći će se krajem kolovoza i početkom rujna, najavio je direktor FASHION.HR koncepta Vinko Filipić koji je na konferenciji za novinare predstavio i tri faze samog projekta: definiranje suradnje, maloprodajna distribucija te, krajnji cilj, širenje projekta na regiju. Filipić je podsjetio kako je Amadeus najveća tvrtka do sada u projektu.

Projekt FASHION.HR INDUSTRIJA od velike je važnosti za domaću tekstilnu industriju jer, istaknula je potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za gospodarstvo, europske integracije i pitanja EU Vesna Trnokop Tanta, riječ je o segmentu industrije koji zapošljava deset posto radnika, a u izvozu sudjeluje s tek 6,21 posto.

Na novinarsko pitanje hoće li suradnja hrvatskih dizajnera i modnih kuća rezultirati novim zapošljavanjima, Filipić je odgovorio da sve ovisi o plasmanu artikala odnosno hoće li hrvatski građani prepoznati kvalitetan dizajn i kvalitetnu izradu koja se tim projektom nudi. (Infopunkt.tv)

Trnokop Tanta: Tekstilna industrija zapošljava
deset posto radnika… potreban zaokret za nastup
na regionalno tržište…

[infopunkt 3008&video=02 nolink]

Filipić: Kolekcije na policama u kolovozu/rujnu

[infopunkt 3008&video=03 nolink]

Alduk: Kolekcija za proljeće/ljeto 2012…
proizvod koji će se istaknuti na našem tržištu…
i ženska i muška linija…

[infopunkt 3008&video=07 nolink]

U Amadeusovim pogonima…

[infopunkt 3009&video=01 nolink]