Početna Moj Zagreb Karijera Video: I ministar Ostojić najavio niži PDV u turizmu

Video: I ministar Ostojić najavio niži PDV u turizmu

722
0

Na druženju s medijima novi nestranački ministar turizma Veljko Ostojić rekao je kako trenutno radi na inventuri, zakonodavstvu te pripremi novih zakona i pravilnika koji će koristiti domaćem turizmu.”Radimo i na pripremi sezone s Hrvatskom turističkom zajednicom, to što su se kod nas događali izbori nije razlog da svijet stane”, rekao je ministar Ostojić. Dodao je kako program rada HTZ za 2012. godinu nije usvojen te kako se to odmah treba učiniti.
[infopunkt 3802&video=02 nolink]
Predstavio je i zamjenika Olega Valjala te tajnika kabineta Bernarda Žežerovića- kao svoje suradnike.Na pitanje o uspješnosti bivšeg ministra njegovog resora – HSS-ovca Damira Bajsa Ostojić je rekao ne namjerava raditi na samopromociji već ostvarivati projekte.”Postoje različiti kriteriji uspješnosti, ja se s tim neću opterećivati”, rekao je.O PDV-u je rekao kako će se kao već najavljeno biti snižen, ali nije mogao reći koliko i na koje točno usluge će se odnositi.Istaknuo je i kako domaći turizam treba biti konkurentniji te strateški planiran.
[infopunkt 3802&video=05 nolink]
Marinko Jakovljević – direktor Turističke zajednice općine Fužine zahtjeva da 2. siječnja bude ponovno praznik zbog zimske sezone.”S turističkog aspekta to bi sigurno bilo interesantno, posebice kad novogodišnji praznici ne padaju baš sjajno, međutim to nije isključivo pitanje turizma”, rekao je. (www.infopunkt.tv)