Početna _playlist VIDEO: Bandićev biciklistički obilazak

VIDEO: Bandićev biciklistički obilazak

665
0

Autor:
Dorijan Petrović /Infopunkt.tv

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je na biciklima obilazio gradilišta.

‘Želimo vidjeti kako se u gužvi tokom radnog dana može kretati biciklom’ izjavio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić ispred zgrade Gradske uprave, objašnjavajući zašto su se odlučili koristiti biciklama. ‘Namjera nam je i vidjeti gdje se još trebaju napraviti biciklističke staze, a i da izbjegnemo gužvu s automobilima’ pojasnio je gradonačelnik.

Milan Bandić u obilasku gradilišta biciklom (Foto: Kristijan Tabet /Medijska mreža)

Milan Bandić u obilasku gradilišta biciklom (Foto: Kristijan Tabet /Medijska mreža)

Prva na gradonačelnikovoj ruti bila je Ulica Hrvatske Bratske Zajednice. Radovi obuhvaćaju izgradnju dva pješačka prolaza na sjevernom dijelu zelene površine. Planirana je izgradnja cjelokupnog infrastrukturnog razvoda sa priključcima, kao i izgradnja dvije fontane na sjevernoj strani zelene površine. U tijeku je otvoreni postupak javne nabave izvođenja radova a procijenjena vrijednost radova iznosi 25 milijuna kuna. S obzirom da je predviđeno da se fontane u zimskom periodu koriste kao klizalište, u tijeku je pregovarački postupak sa tvrtkom HPNJ+ d.o.o. za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju klizališta.

Gradonačelnik i suradnici obišli su i radove na izvanrednom održavanju dionice Remetinečke ceste od Ulice Savski Gaj 13. do Ulice dr. Luje Naletilića. Namjera je potpuno zamjeniti kolničke konstrukcije, uspostaviti biciklističke staze, dograditi osam parkirališnih mjesta te poboljšati autobusno stajalište. Radovi će se nastojati završiti do početka školske godine a okvirna vrijednost cijelog zahvata iznosi 3 milijuna kuna. Inače, od 1. kolovoza do 1. rujna ova dionica remetinečke ceste zatvorena je za sav promet.

Posljednja dionica biciklističkog obilaska bili su radovi na nogometnom igralištu NK Gavran na Laništu. Radove izvodi Zagrebački Holding a njihova vrijednost iznosi oko 1,5 milijuna kuna. ‘Ova lokacija je mnogo bolja za nogometno igralište nego ona uz Jadransku aveniju’ izjavio je gradonačelnik, objašnjavajući promjenu lokacije. ‘Ovo je jedan mali obol našim braniteljima’ rekao je Bandić aludirajući na činjenicu da na Laništu večinu populacije čine branitelji. Tehnički direktor Zagrebačkog Holdinga Jerko Leko objasnio je da ovi radovi obuhvaćaju izgradnju nogometnog igrališta, pješačke staze te tri kontejnera u kojima će se nalaziti sadržaji za potrebe kluba – svlačionice, kupaonice, i sl.

Milan Bandić u obilasku gradilišta biciklom (Foto: Kristijan Tabet /Medijska mreža)

Neizbježna su bila i pitanja o dječjim vrtićima. ‘Oni koji budu željeli uživati beneficije u skladu s principom socijalne pravednosti u krizno vrijeme oni će to iskoristiti’ odgovor je Bandića, koji dodaje da ‘oni koji imaju nisu tolika briga u krizno vrijeme, naša briga su oni koji imaju malo ili ništa’. Otkrio je i da se oko 70 posto roditelja prijavilo za gradsko subvencioniranje. O tužbi udruge ‘Vrtić za sve’ priznao je da ne zna ništa. ‘Imao sam prijavu i za Zagrebčanku iako sam Gradu prihodovao 20 milijuna eura. Apsurdi su uvijek mogući’ kaže Bandić.  Naglasio je kako on samo provodi odluku Gradske skupštine.

Gradonačelnik se, kao počasni predsjednik Dinama, osvrnuo i na predstojeću utakmicu Dinama protiv Malmoa. Rekao je kako se posljednji put zahvalio svojim sugrađanima na civiliziranom ponašanju na tribinama, te da je uvjeren kako će to biti slučaj i ovaj put. ‘Izuzetno je bitno da se stvorila pozitivna klima i da su se zagrebčani vratili u Maksimir’ rekao je gradonačelnik.

Bandić o odabiru biciklie za prijevoz

[infopunkt 3268&video=02 nolink]

Bandić o razlozima odabira lokacije za
nogometni teren NK Gavran

[infopunkt 3268&video=03 nolink]

Leko o radovima na NK Gavran

[infopunkt 3268&video=04 nolink]

Bandić o biciklističkim stazama

[infopunkt 3268&video=05 nolink]

Bandić o dječjim vrtićima

[infopunkt 3268&video=06 nolink]

Bandić o tužbi udruge ‘Vrtić za sve’

[infopunkt 3268&video=07 nolink]

Bandić o imovinskom cenzusu

[infopunkt 3268&video=08 nolink]

Bandić o utakmici Dinamo – Malmo

[infopunkt 3268&video=09 nolink]