Početna Moj Zagreb Novosti Snijeg, zimska služba i veliki spektakl Zagrebačkog holdinga

Snijeg, zimska služba i veliki spektakl Zagrebačkog holdinga [Video]

885
0

Direktor Holdinga tvrdi kako zimska služba nije skupa kad nema snijega.

Kako je u gradu Zagrebu pao novi snijeg, direktor zagrebačkog Holdinga Ivo Čović sazvao je konferenciju za novinare kako bi objasnio – da sve štima. Naime, ralice su na cestama bile ujutro, a trenutno za to nema potrebe, jer je snijeg prestao padati.

Istaknuo je kako su snijeg dočekali spremni – riječima ”Ide nas snijeg ove godine”, a dodao je kako nije bilo kolapsa niti zastoja u distribuciji plina, vode, struje i odvozu smeća.

Kako kaže – uvijek će netko smatrati kako nije dovoljno brzo, ali  s više kapaciteta vrijeme čišćenja moglo bi se skratiti samo u slučaju dvostruko većeg broja vozila i ekipa zimske službe.

”Ne bi ocjenjivao da li mi radimo veliki spektakl, ali činjenica je da postoji niz napisa i reakcija koji vode u tom pravcu”, kazao je Čović.

Na novinarsko pitanje, je li zimska služba glavnog grada najskuplja, Čović je rekao da je najbolja, ”Ne znam je li naša zimska služba najbolja, ali je sigurno da je izvrsna“.

Istaknuo je i kako je svima dozvoljeno sjesti u ralicu i provesti određeno vrijeme s djelatnicima zimske službe te uvjeriti se koliko je moguće posla u radnom vremenu napraviti i kako oni odrađuju svoj posao.


Dodao je kako senzacionalizam nikom ne koristi i ne odgovara istini, pogotovo kada je riječ o niskopodnim tramvajima.

”Nije točno da niskopodni tramvaji nisu spremni za zimske uvijete niti je točno da su bili povučeni” odgovarao je Čović na novinarska pitanja, a Dubravko Baričević šef ZET-a je dodao da su povučeni tramvaji maknuti iz prometa zbog sigurnosnih aspekata, kako bi se zamijenile suknjice (zaštitni poklopci) koje su strgane od nanosa snijega.


Šef Zagrebačkih cesti Alen Gospočić istaknuo je kako su još sinoć, prije nego je snijeg počeo padati, ceste dobro posoljene pa se snijeg brzo otapao.

”U tri sata ujutro ralice su krenule čistiti sve autobusne linije, a u pola osam sva su vozila preusmjerena na prioritetne prometnice”, rekao je.

”Pripravni smo sa količinama soli koje ima oko 9 000 tona, sa 210 ekipa u 12 baza zimske službe”.


Barićević je pak istaknuo kako smo prvom udaru padalina ”odoljeli” te kako su sve linije gradskog prijevoza ZET-a prohodne.

”Mogući su neki kraći zastoji poput krivo parkiranog vozila, zbog trenutnog čišćenja i slično”, rekao je i napomenuo kako je 24 sata otvoren kontakt centar i besplatna telefonska liniju 0800 200 060.

www.infopunkt.tv