Početna Vijesti Kultura Velike mise u c-molu W. A. Mozarta u Zagrebačkoj katedrali

Velike mise u c-molu W. A. Mozarta u Zagrebačkoj katedrali

Foto: PRESSIzvedbe Mozartove Velike mise u c-molu raritetne su i u svjetskim razmjerima, a izvedba koja se priprema za blagdan Bijele nedjelje 27.4. novi je pothvat Zagrebačkog orkestra mladih koji će u Zagrebačkoj katedrali okupiti više od 150 mladih glazbenika.

Bit će to izvedba koja se ne smije propustiti, stoga dođite u nedjelju 27.4. do Kaptola i uživajte u Mozartovoj glazbi, poručuje maestro Igor Tatarević, jedan od najgorljivijih promicatelja opusa W. A. Mozarta u Hrvatskoj, koji će u nedjelju 27.4. povesti brojne mlade glazbenike u velikom zboru i orkestru u izvedbi ovoga ultimativnog remekdjela genija iz Salzburga.

Koncert s početkom u 20 sati otvorit će orguljaš Krešimir Haas Preludijem u g-molu oca njemačke orguljaške glazbe Dietricha Buxtehudea, a uslijedit će Mozartova Velika misa, djelo odmah uz bok slavnom Mozartovu Rekvijemu, jedinstveni umjetnički izraz skladateljeva religioznog duha, ali i ostvarenje iznimnih izvođačkih zahtjeva zbog čega će i ova izvedba bez sumnje izazvati posebno zanimanje i publike i kritike.

S duge liste gostujućih umjetnika maestro Tatarević ističe četvero mladih vokalnih solista – sopranistice Antoniu Dunjko i Martinu Đurđević, tenora Josipa Čajka i basa Filipa Severa, a s posebnim veseljem ističe suradnju ZOM-a s Mješovitim pjevačkim zborom Filozofskog fakulteta Concordia discors, zborom koji je u javnosti ostao zapamćen nakon uspjeha u HRT-ovu TV-showu Do posljednjeg zbora, ali koji se ističe i mnogim drugim nagradama i priznanjima.

Ne propustite doživljaj uzvišene duhovnosti u Velikoj misi u c-molu W. A. Mozarta na blagdan Bijele nedjelje.

Pridružite nam se 27.4. u Zagrebačkoj katedrali i doživite najljepše stranice Mozartove duhovne glazbe na način koji može pružiti samo “orkestar s dušom” – Zagrebački orkestar mladih!

Ulaz je slobodan.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here