Početna Vijesti Zanimljivosti Velika ZOO avantura

Velika ZOO avantura

3591
0

Tijekom vikenda u Zoološkom vrtu grada Zagreba posjetitelje očekuje velika Zoo avantura.

Za posljednji vikend zimskih školskih praznika edukatori Zoološkog vrta pripremili su posebnu poslasticu – dvodnevnu Zoo avanturu.

U fokusu bogatog programa koji će se održati u subotu i nedjelju, 12. i 13. siječnja, bit će zmije.

Posjetitelji će moći pogledati izložbu „Prihvati izazov! Upoznaj zmije Hrvatske“ te se uključiti u mnoštvo atraktivnih radionica. Riječi će biti, među ostalim, o hrvatskim otrovnicama, a uspoređivat će ih se i s najotrovnijim zmijama svijeta.

Zanimljivo predavanje o svijetu zmija tijekom kojeg će posjetitelji moći saznati kako se uključiti u zaštitu zmija u Hrvatskoj, održavat će se s početkom u 11 i 13 sati.

U Tropskoj kući posjetitelji će moći obići i edukativni punkt Bioteke, udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti.

Sve će se radionice i predavanja održati u zatvorenim prostorima, a kako bi se posjetitelji dodatno zagrijali, u Vrtu ih očekuje besplatan topli čaj.

U traperskoj kolibi bit će organiziran likovni natječaj. U njemu će najmlađi posjetitelji crtati, slikati i izrađivati zmije. Tri najbolja rada osvojit će vrijedne nagrade, a o pobjednicima će se odlučivati putem Facebook stranice Vrta.

Taj mali natječaj samo je uvertira u veliki nagradni natječaj „Tko ima najveću zmiju u Hrvatskoj?“ koji Vrt priprema za sve zmijoljupce i one koji će to tek postati. Natječaj je namijenjen školarcima, a njegov je cilj podsjetiti javnost na važnu ulogu zmija u prirodi.