Početna Novosti Veleučilište VERN’ novi europski sveučilišni prvak u futsalu

Veleučilište VERN’ novi europski sveučilišni prvak u futsalu

0
Veleučilište VERN'
Foto: www.vern.hr

Futsal momčad Veleučilišta VERN’ vratila se iz poljskog Poznanja kao europski sveučilišni prvak nakon što je u finalu pobijedila ruski Siberian Federal University rezultatom 3:1.

Tako su VERN’ovci konačno finiširali fantastičan pohod na europski tron započet 2013. godine na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu u Malagi, kada su bili brončani, odnosno prošle godine na Europskim sveučilišnim igrama u Rotterdamu kada su se okitili srebrom.

Do velikog slavlja u finalu vodili su ih strijelci Vedran MatoševićSilvio Toth te Davor Kanjuh, a Matošević je k tome proglašen i za najboljeg igrača turnira, baš kao i prošle godine u Rotterdamu.

“Nakon tri godine, koliko slovimo za favorite na europskim natjecanjima, konačno smo osvojili i europsko zlato. Nije bilo jednostavno, ali dali smo sve od sebe i na kraju nam se to vratilo na najbolji način”, izjavio je najbolji igrač turnira, a prenosi službena stranica Veleučilišta VERN’.

Zlato iz Poljske kući su ponijeli Davor Kanjuh, Željko Petrović, Silvio Toth, Vedran Matošević, Sadat Ziberi, Žarko Luketin, Željko Pukec, Mate Alpeza, Juraj Bedeković, Goran Malogorski, Kristijan Grbeša i Matej Horvat te stručni stožer – Matija Đulvat (glavni trener), Stipe Marušić, Zvonimir Murkić, Mario Kralj i Igor Latković.

Na Facebook stranici Veleučilišta jučer je najavljen i doček futsal nogometaša koji se odvio danas u jutarnjim satima ispred KD Vatroslava Lisinskog.