Početna Izbor Vaterpolisti HAVK Mladost igraju prvu utakmicu nakon 115 dana pauze

Vaterpolisti HAVK Mladost igraju prvu utakmicu nakon 115 dana pauze

209
0
Mladosti

Vaterpolisti HAVK Mladost ovog petka igraju prvu utakmicu nakon 115 dana pauze.

Vaterpolski susret HAVK Mladost i POŠK-a u Prvenstvu Hrvatske zagrebačka će publika moći gledati na omiljenom zagrebačkom bazenu Šalata. Utakmice se igraju u petak, 26. lipnja od 20.45 sati te u subotu, 27. lipnja od 10.30 sati.

Utakmice su se prvotno trebale igrati na bazenu Mladosti ali su zbog novonastale epidemiološke situacije te radi bolje zdravstvene zaštite navijača, igrača te ostalih sudionika preseljene na otvoreni bazen. Ulaz na utakmice je besplatan, uz pridržavanje protuepidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U slučaju pobjede nad POŠK-om iduća utakmica Mladosti je polufinale Prvenstva Hrvatske koje se igra 1. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je 4. srpnja.

”Krećemo u nastavak natjecateljske sezone nakon dugog perioda čekanja, više od tri mjeseca. Počinjemo s četvrtfinalnim utakmicama i parovima Prvenstva Hrvatske. Protivnik nam je POŠK koji nije imao lak zadatak s pripremama za nastavak sezone, još su se i pomladili, tako da ne bi trebalo biti većih problema za nas. Već smo u mislima na neki način u polufinalu, ali zadatak ćemo odraditi bez potcjenjivanja i maksimalno ozbiljno. Pružit ćemo priliku mlađim igračima loveći natjecateljsku formu!” – najavio je susret trener Mladosti Zoran Bajić te dodao: ”Neće biti Aljoše Kunca koji ima ozljedu oka, nadamo se da će se oporaviti do polufinala. Dva igrača su nam privremeno ”van stroja”, Jerko Jurlina i Marin Dašić koji su bili u publici na turniru u Zadru. Testirali su se i negativni su, ali su preventivno u samoizolaciji.”

Posljednju utakmicu HAVK Mladost odigrao je 3. ožujka protiv Hannovera u Ligi prvaka. Ubrzo je epidemija koronavirusa zaustavila sport u Hrvatskoj i svijetu. Žapci su se treninzima vratili 4. svibnja, a pred njima su sada utakmice Prvenstva Hrvatske i Regionalne vaterpolske lige.

”Drago nam je da se nakon više od tri mjeseca vraćamo utakmicama. Proteklih 60 dana smo trenirali,  bilo je naporno i kvalitetno. Ostaje zadnjih mjesec dana utakmica u kojima nam preostaje borba za zadnja dva trofeja u sezoni. Stvarno smo željni utakmica. Nadamo se dobrim igrama, a onda shodno tome i dobrim rezultatima. Nadam se da ćemo u oba natjecanja pucati na trofeje i na kraju ih osvojiti!“ – izjavio je kaopetan Ivan Marcelić.

Sve utakmice Mladosti održavat će se u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prilikom sportskih natjecanja u zatvorenim sportskim objektima.

Nakon dvije utakmice s POŠK-om, iduća utakmica za Žapce na rasporedu je 14. srpnja kada će u Final Fouru Regionalne lige u Dubrovniku zaigrati s Jadran Herceg-Novim.