Početna Moj Zagreb Novosti Uzbuđenja završnice Prvenstva Europe u hokeju

Uzbuđenja završnice Prvenstva Europe u hokeju

853
0

Autor:
Hrvatski hokejski savez /Online-Zagreb.hr

U završnici Prvenstva Europe u hokeju na travi bilo je kako i treba biti – uzbudljivo. Razloga za slavlje napokon su imale i kadetkinje hrvatske reprezentacije, nakon poraza koje bi najradije izbrisale iz sjećanja pobijedile su Rumunjke s 2 : 1. Još u poluvremenu bilo je neizvjesno, rezultat 0:0, a onda su se trgnule. U drugom su poluvremenu povele reprezentativke Rumunjske, ali je Mihaela Antolković sa čak dva zgoditka donijela našima pobjedu i napokon – slavlje.

Za hrvatske kadetkinje Prvenstvo je bilo odlično iskustvo koje će im koristiti i za dvije godine s obzirom da je naša ekipa među najmlađima.

U srazu dviju najboljih ekipa kadetkinja na Prvenstvu pobijedile su Poljske iako su i Talijanke pokazale zavidnu igru. Iza rezultata 4:3 bila je napeta i zanimljiva utakmica u kojoj se igralo gol za gol.

Uvjerljiva pobjeda Bjelorusije

Finalni sraz Bjelorusije i Hrvatske završio je uvjerljivim rezultatom 6 : 1 za Bjelorusiju. Već u vrlo ranoj fazi utakmice postigli su dva gola, što je je stvaralo dodatni mentalni pritisak na igrače Hrvatske. Za razliku od prve utakmice, u ovoj su potpuno dominirali i zasluženo pobjedili. Jedini gol za Hrvatsku je postigao Marko Mucić iz kaznenog udarca.

Slično kao i kadetkinje, i kadeti su među najmlađim ekipama na natjecanju te će veliki broj igrača imati pravo nastupa na sljedećem Prvenstvu Europe.

Pobijedivši nas Bjelorusi su se promovirali u prvi jakosni razred, dok smo mi proslavili zasluženo 2. mjesto.

Zajednička slika sudionika

[nggallery id=145]