Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Utemeljen Savez za energetiku Zagreba

Utemeljen Savez za energetiku Zagreba

2190
2

okolišDruštvo inovatora Sigma, Društvo za energetiku i obnovljive izvore energije Grada Zagreba Delta i Udruga poduzetnika u energetici i zaštiti okoliša Ekoenergo, uz pomoć međunarodne konzultantske kuće TPA Horwath, utemeljili su Savez za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Zagreba ili kraće, Savez za energetiku Zagreba.

Savez je osnovan kao područno-interesna i jedinstvena neprofitna organizacija za područje grada Zagreba. Aktivnosti Saveza bit će usmjerene na okoliš, bioraznolikost i održivi razvoj. Bavit će se sustavima razvoja energetike i obnovljivih izvora energije, smanjenjem potrošnje energenata, sustavnog i kontinuiranog praćenja potrošnje električne energije i dr. Nastojat će kreirati energetsku politiku Zagreba te pridonositi informiranju građana o efikasnom korištenju energije u kućanstvima te očuvanja okoliša.

Svečano otvorenje Saveza za energetiku Zagreba bit će povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, 27. rujna.

2 Komentari

  1. Zainteresiran sam za sudjelovanje.
    Direktor sam spalionice otpada i imamo cca. 30% viška toplinske energije koju bi mogli usmjeriti u proizvodnju el. energije

Comments are closed.