Početna Događanja Ususret životu u sjećanje na Helgu Vlahović Brnobić

Ususret životu u sjećanje na Helgu Vlahović Brnobić

369
0

Ova velika dama bila je poznata i kao velika humanitarka, stoga se svake godine prikupljena sredstva doniraju u dobrotvorne svrhe, a ove godine će biti usmjerna prema Europskom art centru Jastrebarsko za projekt Violinmusic4all. Radi se o značajnoj svjetskoj  inovaciji hrvatske violinistice i profesorice Renate Novoselec, koja predstavlja jedinstvenu metodologiju učenja sviranja violine za gluhe osobe te za djecu i odrasle osobe s mentalnim i fizičkim poteškoćama. Velika je povezica ovogodišnje humanitarne donacije s Helgom Vlahović Brnobić  je uz zdravlje i kultura, čiji je Helga bila veliki štovatelj, a poveznicu nalazimo i u violinama s obzirom na to da je njen otac bio violinist.

USUSRET ŽIVOTU održat će se  u utorak 10.03.2020.g. u 20:00 sati, Mala dvorana  KD V. Lisinski, operetom „ŠIŠMIŠ“ J.Straussa, ml.  u izvedbi Opere b.b. gdje nastupaju rovinjski bariton Ronald Braus te Lidija Horvat Dunjko, Ozren Bilušić i Zvonimir Ivanović, a režiju potpisuje Branka Cvitković, koja tumači i ulogu Frosha.

U samu priredbu uvesti će nas nastup mladih gluhih violinista projekta Violinmusic4all, kojima će se od prikupljenih sredstava  kupiti električne violine s pojačalom.

Budite i vi dio ove priče, podržite humanitarni rad i uživajte u opereti i nastupu gluhih violinista.