Početna Moj Zagreb Novosti Uspješno završen projekt Bukovačko srce 2012.

Uspješno završen projekt Bukovačko srce 2012.

898
0

Humanitarna udruga „Bukovačko srce“ započela je svoje aktivnosti u 2010. godini kada je organiziran prvi humanitarni događaj na Bukovcu. Cilj akcije bio je pokazati kako još uvijek ima lijepih i pozitivnih stvari oko nas i kako je čovjek čovjeku najbolji prijatelj.

Tijekom mjeseca lipnja 2012. godine, udruga Bukovačko srce organizirala je treći, sada već tradicionalni, humanitarno sportski događaj pod nazivom Bukovačko srce 2012., s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku koagulacijskog uređaja za Dječju bolnicu Srebrnjak.

Navedeni uređaj je iznimno važan i potreban Bolnici u cilju predoperativnih/hematoloških pregleda. Koagulacijske pretrage su sastavni dio dijagnostičkog protokola za postavljanje dijagnoze koagulopatija, omogućuju praćenje tijeka bolesti kao i praćenje učinkovitosti antikoagulacijske terapije. Također, koagulacijske pretrage su obavezni dio predoperativne obrade pacijenata. Uvođenje koagulacijskih pretraga u rutinski rad laboratorija znatno će unaprijediti ne samo kvalitetu kliničkog rada već će i olakšati dijagnostički predoperativni postupak korisnicima Dječje bolnice Srebrnjak. Naime, Dječja bolnica Srebrnjak mnogo pažnje posvećuje humanom pristupu malim pacijentima zbog čega je prema UNICEF-ovim standardima bila prva „Bolnica prijatelj djece“ u Hrvatskoj. Uvođenje koagulacijskih pretraga bio bi veliki doprinos u nastojanjima da se olakša život i liječenje bolesnog djeteta.

Humanitarna akcija je uspješno završila te je krajem mjeseca prosinca, u suradnji sa bolnicom Srebrnjak, izavršena primopredaju navedenog uređaja.

Udruga se zahvaljuje svim posjetiteljima, sponzorima i donatorima, sportskim natjecateljima i gostima, tamburašima, Osnovnoj školi Bukovac, a posebno volonterima i prijateljima bez čije pomoći ovaj događaj ne bi bio uspješno završen.

Više o samom događaju te prijašnjim događajima udruge Bukovačko srce možete pogledati na Facebook profilu i Facebook stranici (http://www.facebook.com/humanitarnaudruga.bukovackosrce.9), (http://www.facebook.com/HumanitarnaUdrugaBukovackoSrce?ref=hl), na web stranici (www.bukovackosrce.hr) te na LinkedIn profilu (http://www.linkedin.com/profile/view?id=183025374&trk=tab_pro), a tijekom 2013. godine Udruga će također pokrenuti još velikih akcija, a o svemu ćete moći pročitati i informirati se na gore navedenim stranicama.

Ciljevi Udruge „Bukovačko srce“ usmjereni su prema organizaciji humanitarnih događanja s ciljem prikupljanja sredstava za one kojima je najpotrebnije, javnih tribina s ciljem pomoći građanima RH za njihove javne i osobne potrebe, razvijanje međunarodne suradnje na području Humanitarnog djelovanja te ostvarivanje suradnje sa srodnim udrugama i organizacijama u RH i izvan nje.