Početna Izbor Uskoro u KNAP-u: Iskrica – prva predstava Branimira Farkaša

Uskoro u KNAP-u: Iskrica – prva predstava Branimira Farkaša

362
0

Na sceni kazališta KNAP, u produkciji Teatra Erato, uskoro će biti uprizoren prvi dramski tekst Branimira Farkaša, javnosti najpoznatijeg kao urednika i voditelja Hrvatske radiotelevizije.

Iskrica je predstava o tome kako internetski servisi za upoznavanje mogu upaliti pravu iskricu među ljudima.

„To mi se činilo kao zgodna i suvremena ideja u jednoj klasičnoj ljubavnoj priči, osobito kad sam pisao tekst 2012. godine. Po prirodi sam radoznao, no kao javna osoba ne bih smio koristiti ovakve servise čak ni u istraživačke svrhe. Brzo bi me na nekom portalu snašao naslov „Branimir Farkaš traži partnerice na Iskrici“ i teško bih objasnio da iza toga stoji istraživačko novinarstvo“, kazao je, uz smijeh, Branimir Farkaš.

Ponosan je što će njegove likove utjeloviti Ana Vilenica i Siniša Popović.

„Ana Vilenica od početka je bila kotačić pokretačić ove predstave, otkad je čitala ulomke na promociji knjige. Savršena je, kao da je uloga pisana za nju. Također i Siniša Popović, koji u sebi nosi i može iznijeti oba aspekta Žarkovog karaktera: i komediju, i tragiku“, rekao je Farkaš.

Iako, poput njega, ni glumci u stvarnom životu nemaju iskustva s internetskim servisima za upoznavanje, odlično su se snašli u ulogama ljudi koje nekoliko klikova iz usamljenosti odvodi u avanturu života.

Vilenica tumači ulogu 45-ogodišnje Karmen, a Popović 60-ogodišnjeg Žarka. Komentirajući tu razliku u godinama Popović priznaje kako su njegova iskustva s ljubavlju između različitih generacija bogata, ali su privatna, pa nisu za javnost. Vilenica na to dodaje: „Ljubav ne bira, kaže se.“

Redatelj predstave i dramturg je Ivica Kunčević, a producentica Lidija Ivanda.

Svi uključeni u nastanak predstave priznaju da su si „kliknuli“ na prvu te se nadaju da će tu njihovu energiju prepoznati i publika.

Ova komedija o usamljenosti, začinjena elementima i drugih žanrova, prvo će se izvoditi u Zagrebu, no već se sada planiraju i gostovanja u kazalištima diljem Hrvatske.