Početna Vijesti Zanimljivosti Uručene nagrade za Dan Grada Zagreba

Uručene nagrade za Dan Grada Zagreba [Video]

1035
1

U povodu Dana Grada Zagreba i blagdana njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata, 31. svibnja, uručene su Nagrade Grada Zagreba najzaslužnijim pojedincima i institucijama koje su doprinijeli razvoju i ugledu Zagreba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je svim Zagrepčankama i Zagrepčanima njihov dan, a dobitnicima Nagrade Grada Zagreba poručio je da je sretan i ponosan što je na čelu grada koji ima takve vrijedne, uspješne i zaslužne građane.

[infopunkt 6722 2]

Prisjetio se i riječi pape Franje da je moćan onaj čovjek koji služi drugima, što je, kako je rekao, i njegovo geslo te je izrazio nadu da će tako biti i s gradskim zastupnicima u novom sazivu zagrebačke Gradske skupštine. “Očekujem više suglasnosti i međusobnog razumijevanja. Ne smijemo zaboraviti da smo tu zbog građana”, proučio je Bandić.

Naglasio kako se ovogodišnji Dan grada Zagreba slavi u posebnom ozračju, pred ulazak Hrvatske u Europsku uniju, kada će se Zagreb i službeno pridružiti ostalim europskim metropolama.

[infopunkt 6722 4]

Bandić je najavio reformu gradske uprave i povećanje učinkovitosti gradskih tvrtki, zahvalivši se dosadašnjim gradskim zastupnicima na njihovu radu u protekle četiri godine.

[infopunkt 6722 5]

Nagradu Grada Zagreba dobio je dramski umjetnik, akademski glumac i redatelj Dejan Aćimović za režiju i produkciju dugometražnoga dokumentarnog filma “Kralj” o hrvatskom paraolimpijcu Darku Kralju, šampionu u bacanju kugle. Nagradu je dobila i profesorica na PMF-u Vera Garaj-Vrhovac, znanstvena savjetnica na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada i predsjednica Hrvatskoga genetičkog društva. Atletičarka i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković dobila je nagradu za izvanredne sportske rezultate u prošloj godini, u kojoj je na 14 nastupa 13 puta pobijedila i jednom bila druga

Nagradu Grada Zagreba dobila je za izvanredne sportske rezultate u prošloj godini.Nagradom Grada Zagreba posthumno je nagrađen političar i predsjednik Hrvatskog sabora i Gradske skupštine Boris Šprem za iznimne zasluge i doprinos demokratizaciji na tim i drugim vodećim pozicijama te za ustrajan dugogodišnji, samozatajni i principijelni politički rad i vrsno pravno znanje.

U ime Borisa Šprema, Nagradu Grada Zagreba primili su njegova supruga i sin. Gradonačelnik Bandić je pritom rekao da će i jedna zagrebačka ulica ponijeti ime Borisa Šprema.

Premda je uobičajeno, govor danas nije održao sadašnji predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić.

1 Komentar

Comments are closed.