Početna Grad Zagreb Upisi u I. razred osnovne škole (Šk. god. 2015./16.)

Upisi u I. razred osnovne škole (Šk. god. 2015./16.)

2104
0
Upisi u I. razred osnovne škole - obavijest
Foto: Pixabay

Upisi djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2015./2016. obavljat će se u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba:

11., 12. i 13. lipnja 2015.

U I. razred osnovne škole upisivat će se djeca koja će do 1. travnja 2015. godine imati navršenih 6 godina života. Prije samih upisa, obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkog stanja, a koje će provesti stručno povjerenstvo osnovne škole u koju se dijete treba upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području.

Za dijete koje nije školski obveznik, a do kraja 2015. godine navršit će šest godina, roditelj ili skrbnik može najkasnije do 31. ožujka 2015. godine podnijeti zahtjev za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika. Službenik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport u područnom uredu izdat će uvjerenje temeljem kojega dijete može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja prije upisa u I. razred osnovne škole.

Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program, roditelj dostavlja, osim zahtjeva za prijevremeni upis, i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta. U slučaju da dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, roditelj je dužan do 30. svibnja 2015. godine o tome obavijestiti stručno povjerenstvo škole kojoj dijete pripada prema upisnom području, a ono će utvrditi drugo odgovarajuće vrijeme.

Raspored pregleda djece za odgovarajuće gradske četvrti bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, oglasnim pločama svih područnih ureda gradske uprave, pri Službi za školsku i adolescentnu medicinu, osnovnim školama, predškolskim ustanovama i na mrežnoj stranici Grada Zagreba.

Upis će se obavljati u osnovnoj školi prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta djeteta, odnosno upisnog područja kojem dijete pripada, a koje je u skladu s mrežom osnovnih škola na području Grada Zagreba.

Na dane upisa roditelj ili skrbnik djeteta treba predočiti školi slijedeće dokumente:

  • – Mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta prije upisa u I. razred
  • – Rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis djeteta u I. razred

Pojedinačne obavijesti o upisu djece u I. razred mogu se dobiti u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, Zagreb, Ilica 25 ili na broj telefona 6100-478.