Početna ZG vodič Događaji Umjetnička radionica umjetnika Matije Kezelea i Nhandan Chirco

Umjetnička radionica umjetnika Matije Kezelea i Nhandan Chirco

710
0

Ovog četvrtka, 14. veljače u 17,30 sati u teatru Exit održava se umjetnička radionica u suradnji  Kotar teatra i Centra za kulturu i film August Cesarec iz Zagreba.

Ovih dana, od 10. do 14. veljače, talijanska redateljica, izvođačica i pedagoginja Nhandan Chirco u suradnji sa hrvatskim mladim umjetnikom Matijom Kezele (www.matijakezele.com)  održava svoju devetu po redu radionicu posvećenu istraživanju izvođačevog rada sa tijelom i potencijale njegove izvedbe.  Do sada je radionica okupila brojne sudionike kako domaćih tako i stranih polaznika iz Čilea, Španjolske, Belgije, Slovenije, Srbije i Italije.

Po prvi puta radionica se održava u suradnji  Kotar teatra (Umjetničke organizacije spomenutog domaćeg izvođača) i Centra za kulturu i film August Cesarec iz Zagreba.

U ovom izdanju sudionici radionice mladi su hrvatski kazališni umjetnici od kojih neki surađuju sa Nhandan još od 2004. godine. Radionica je specifična po tome što će imati i svoju javnu završnu izvedbu u prostoru Teatra Exit, 14. veljače u 17,30 sati.

Sam događaj ujedno je i najava drugih sličnih radionica koju Kotar Teatar namjerava ostvariti u projektu Kotar REZIDENCIJA! u suradnji sa CZK August Cesarec  u Zagrebu te na raznim lokacijama u Gorskom Kotaru.

Više na www.kotarteatar.com