Početna Moj Zagreb Novosti Umirovljenici: Nismo gladni jer smo siti HDZ-a i SDP-a

Umirovljenici: Nismo gladni jer smo siti HDZ-a i SDP-a

538
0

umirovljenik, ilustracijaHitno odmrzavanje mirovina, ukidanje povlaštenih saborskih mirovina i određivanje prosječne plaće za saborske zastupnike, te ukidanje tzv. švicarske formule za usklađivanje mirovina po kojoj mirovine sve više zaostaju za plaćama, glavni su zahtjevi koje je s današnjeg prosvjeda na Trgu žrtava fašizma, u blizini sjedišta HDZ-a, uputilo tristotinjak umirovljenika.

Prosvjed, uz poruku “Nismo gladni jer smo siti HDZ-a i SDP-a” organizirali su Blok umirovljenici zajedno – Stranka umirovljenika Hrvatske, Akcija socijaldemokrata Hrvatske, Splitska stranka umirovljenika te Zajednica nezaposlenih.

Koordinator Bloka i predsjednik ASH Zlatko Klarić poručio je kako će se umirovljenici, ne udovolji li Vlada njihovih zahtjevima u roku od deset dana, pridružiti protuvladinim prosvjedima koji se održavaju u Zagrebu i drugim gradovima.

“Pokušat ćemo spojiti stare i mlade i pobiti premijerkinu rečenicu da se vlada u demokratskih zemljama mijenja na izborima”, poručio je Klarić dodavši kako će zahtjeve s današnjeg prosvjeda u petak prenijeti i predsjedniku Josipoviću kod kojega su pozvani.

Uz glasno odobravanje te poruke s transparenata “Dolje Vlada”, “HSU prodane duše”, “Dosta nam je prijevara”, Klarić je rekao kako je žalosno da su umirovljenici prisiljeni prosvjedovati na ulicama te da ih 70 posto ne živi na rubu egzistencije već na rubu gladi. (Online-Zagreb.hr /Hina)