Početna 1NA1 Udruga „Djeca Ljubavi“

Udruga „Djeca Ljubavi“

2601
0

Udruga „Djeca Ljubavi“ je udruga osnovana s ciljem da se ljubav prema djetetu stavi na prvo mjesto te da potakne roditelje, koji se razdvajaju, da zaborave međusobne razmirice i usredotoče se isključivo na dobrobit svoje djece. Razgovarali smo s potpredsjednicom Udruge Djeca Ljubavi, Danijelom Marić.

Po čemu ste drugačiji od drugih?

Udruga je drugačija jer smo isključivo orijentirani na djecu. Ne zalažemo se niti za jedan spol, iako su trenutno u udruzi većinom majke. Smatramo da svatko prvenstveno treba biti roditelj. Nećemo se zalagati za roditelje (muškog ili ženskog spola) koji su nasilni ili zlostavljaju djecu. Svaki slučaj dobro proučimo i provjerimo na temelju dokumentacije koju nam osoba, koja traži pomoć, dostavi. Također, drugačiji smo po tome što djelujemo na temelju vlastitog iskustva.

Djeca su naša najveća ljubav i naš život, a ne samo broj ili predmet što nažalost postanu institucijama nakon razdvajanja roditelja. Cjelokupna aktivnost Udruge „Djeca Ljubavi“ zasniva se na odredbama Konvencije o pravima djeteta, te na potrebama, interesima i željama djece. Želimo zaštiti prava djece i boriti se za njih ljubavlju, ali i svim dostupnim zakonitim sredstvima.

Što je primarni cilj Udruge?

Kroz udrugu želimo promicati prirodnu i iskonsku važnost i ulogu roditelja, te važnost oba roditelja u skrbi i odgoju djeteta s naglaskom da prava djeteta uvijek budu ispred prava roditelja. Udruga želi poručiti da je potreban individualni pristup svakoj obitelji, bez generaliziranja obiteljskih odnosa.

Želimo da se nasilje u obitelji strogo kažnjava. Želimo da institucije ne izjednačuju nasilnika i žrtvu nasilja. Želimo da djeca budu zaštićena od nasilja i od osobe koja je nasilna.

Djeca zaslužuju čistu LJUBAV i SIGURAN život jer oni su ljubav. Želimo se boriti protiv sekundarnog nasilja koje institucije vrše nad žrtvama obiteljskog nasilja kao i protiv neprestanog generaliziranja obiteljskih odnosa. Želimo se boriti protiv korumpiranosti nadležnih institucija koje odlučuju o djeci, protiv nepravednih oduzimanja djece roditeljima koji nemaju „veze“, koji nisu utjecajni i koji ne mogu financijski nadmašiti drugog roditelja.

Svako dijete ima pravo na bezbrižno i sretno djetinjstvo. Naš je prioritet pomoći u održavanju ovog prava i spriječiti svako grubo nepoštivanje istog. Stoga pomažemo roditeljima koji prolaze konfliktne razvode da zadrže zdrav i pozitivan stav naspram djeteta. Naši članovi pomažu savjetovanjem, posredovanjem u kontaktu s institucijama, te prikupljanjem humanitarne pomoći za potrebite. Najviše smo zadovoljni psihičkom podrškom roditeljima u trenutku kad im je teško, kad su na izmaku snaga jer tu su članice uvijek na raspolaganju jedna za drugu. Za saslušati problem treba samo volja, a kako su neke majke već prošle situacije s kojima se druge tek susreću, rado pomognu savjetima i to puno znači.

Vidjeli smo i da pomažete potrebitima.

Iako je Udruga osnovana s primarnim ciljem pomoći djeci i obiteljima koje su u procesu razvoda i skrbništva, već smo u par navrata pomogli u vidu humanitarne pomoći potrebitima, a ovo je tek naš početak. Imamo u planu od jeseni uz pomoć naših stručnih volontera održati mnoštvo raznih radionica kako bi bili što veća potpora onima koji se u ovakvim situacijama osjećaju bespomoćni i sami.

Svima koji žele sudjelovati u našem radu poručujemo neka nam se pridruže, da s nama budu potpora roditeljima, obiteljima, s ciljem da nam djeca budu sretna i da se njihov glas napokon čuje!

Upravni odbor Udruge “Djeca Ljubavi”: Vesna Gosta, predsjednica Danijela Marić, potpredsjednica Jasmina Dulić, tajnica Danijela Maksimović, članica Upravnog odbora Marija Horvat, članica Upravnog odbora.

Možete ih pronaći na: udruga.djeca.ljubavi