Početna Vijesti Kultura U Žar ptici počinje 10. Naj, naj, naj festival

U Žar ptici počinje 10. Naj, naj, naj festival

597
0

Na radost zagrebačkih mališana u utorak u 10.00 sati u Gradskom  kazalištu Žar ptica, Bijenička 97, započinje jubilarni  10. međunarodni  Naj, naj, naj festival.

Odmah nakon ceremonije svečanog otvorenja, pred festivalsku publiku izaći će domaćini – Gradsko kazalište Žar ptica s novom hit predstavom Ivice Boban: Mačak u čizmama. Svečanost će se nastaviti ispred kazališta nastupom švicarske grupe Trickster teatro – najvećom scenskom atrakcijom Festivala, koji svoju Rapsodiju za divove izvode plešući na štulama.

U nastavku 1. festivalskog dana – Zagrebačko kazalište lutaka publici će prikazati Svarožića, Žar ptica će ugostiti talijansko kazalište Rodisio, a Gavella – beogradsko Malo pozorište Duško Radović, koji će se predstaviti  inscenacijom poznatog romana Ivana Kušana Lažeš Melita.

Od utorka, pa sve do nedjelje 11. travnja, svakodnevno su na programu četiri do pet  predstava 18 gostujućih kazališta, od kojih je 6 iz inozemstva, čak i iz daleke Južne Koreje. Pojedinosti o terminima i predstavama može saznati i na Online-Zagreb.hr, u našem ZG vodiču.

I ne zaboravite, ulaz je besplatan, a provod odličan baš kakav i zaslužuju naši najmlađi sugrađani.