Početna Vijesti Kultura U Zagrebu snimanje “Noćnih brodova” Igora Mirkovića

U Zagrebu snimanje “Noćnih brodova” Igora Mirkovića

548
0

Ana KarićU Zagrebu je počelo snimanje dugometražnog igranog filma “Noćni brodovi” redatelja Igora Mirkovića, a riječ je o ljubavnoj priči dvoje umirovljenika koji u potrazi za romansom bježe iz umirovljeničkog doma i svakodnevice.

Mirković, zajedno s Elvisom Bošnjakom i uz suradnju Ognjena Sviličića, potpisuje i scenarij te melodrame, a glavne uloge igraju Ana Karić i Radko Polič, prvaci hrvatskog i slovenskog glumišta.

Na filmu će im se prodružiti i “dream team” hrvatske i srbijanske kinemotografije – Pero Kvrgić, Renata Ulmanski, Bogdan Diklić, Jadranka Đokić, Lana Barić, Angel Palašev, a u maloj će epizodnoj ulozi zapjevati i Jimmy Stanić.

“Noćni brodovi” ljubavna su priča o sedamdesetogodišnjim tinejdžerima koji su pobjegli od kuće. Oni ne bježe od roditelja, već od neizbježnog, te se svim preostalim snagama bore za romansu, za posljednju šansu da budu zaljubljeni, za zadnji brod za Veneciju.

Helena (Ana Karić) i Jakov (Radko Polič) upoznat će se u domu za umirovljenike, a u trenutku kad se to od njih više ne očekuje, ljubavna iskra se rasplamsala i on bježe iz doma.

Bježe u neregistriranom autu, skrivaju se od policije, sprijateljuju s motoristima, ukradaju se u hotel, kupuju kartu za brod, dokazujući da u ljubavi nema granica, pa ni onih dobnih.

“To je priča o tome kako dušu nije moguće umiroviti, to je film o spašavanju sebe, to je bitka protiv svega što se u vama suši”, prenose s Motovunskog filmskog festivala izjavu Ane Karić, koja film opisuje kao hrvatsku verziju popularnih “Mostova okruga Madison”.

Direktor je fotografije na “Noćnim brodovima” zagrebački snimatelj i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti Silvestar Kolbas, a zagrebačka produkcijska kuća Studio dim glavni je producent filma kojeg snima u suradnji sa Hrvatskom radiotelevizijom, te produkcijama Bela film iz Ljubljane i Delirijum iz Beograda.

Film je dobio potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, jednog od najvećih europskih filmskih fondova Eurimagesa, MEDIA-e, Grada Rijeke, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog sklada, Viba filma i TV Slovenija.

“Noćni brodovi” će se snimati šest tjedana u Zagrebu, Rijeci i na lokacijama oko Đurđevca, a hrvatska premijera planira se u siječnju 2012. godine. (Hina)