Početna Moj Zagreb Novosti U Zagrebu rekordna visina snijega u siječnju od 1861.

U Zagrebu rekordna visina snijega u siječnju od 1861.

U Zagrebu snijeg i danas pada, a jučer navečer, 14. svibnja je na opservatoriju Grič izmjereno čak 57 centimetara snijega, što je, prema podatcima DHMZ-a najviša visina snijega izmjerena u mjesecu siječnju od 1861. godine, otkad se na tom opservatoriju provode mjerenja.

Dosad najviša visina snijega izmjerena u siječnju na opservatoriju Grič bila je zabilježena 1955. kada je snježni pokrivač bio visok 49 centimetara, rekla je prognostičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Nataša Strelec Mahović.

Najviše je snijega jučer, 14. siječnja, kao i 13. siječnja palo u Gorskom kotaru i sjevernoj Lici te u središnjoj Hrvatskoj, kazala je Strelec Mahović.

Dodala je kako je jučer u 7 sati u Slunju izmjereno 60 centimetara snijega, u Ogulinu 55, a u Zagrebu, u Zračnoj luci 40 centimetara.

Snijeg je nastavio padati tijekom dana i večeri pa je u 19 sati, primjerice u Ogulinu izmjereno 76 centimetara, u zagrebačkom Maksimiru 68, a na Griču, također u Zagrebu 57. U Karlovcu je visina snijega bila 59 centimetara, u Varaždinu 46, a u Krapini 40.

Snijeg bi danas, 15. siječnja na zagrebačkom području te u središnjoj Hrvatskoj trebao uglavnom prestati padati, dok Gorski kotar, prema prognozama DHMZ-a sutra veći dio dana očekuju nove snježne oborine.

Novi snijeg na području Zagreba i većeg dijela središnje Hrvatske očekuje se ponovno u srijedu i četvrtak, dok se za petak predviđa osjetno zahladnjenje pa se očekuje da će se snijeg na tlu zadržati do kraja sljedećeg tjedna.

1 Komentar

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here