Početna Grad Zagreb U Zagrebu prvi javni punktovi za besplatnu razmjenu knjiga

U Zagrebu prvi javni punktovi za besplatnu razmjenu knjiga

1403
0
Besplatna razmjena knjiga na Zrinjevcu

Zahvaljujući Kvartovskoj klinici, inicijativi za manje infrastruktrune promjene stranke ZA GRAD, boravak na zagrebačkom Zrinjevcu od nedavno je građanima postao još malo draži – na tri lokacije u parku postavljeni su punktovi za besplatnu razmjenu knjiga. Kvartovska klinika ovom je akcijom najavila svoj početak rada i skori dolazak u ostale zagrebačke kvartove.

Punktovi za razmjenu knjiga postavljeni su uz sjevernu, južnu i zapadnu šetnicu najpoznatijeg zagrebačkog parka, a vrlo brzo građani su u njih stavili prve knjige među kojima su se našla djela Krleže, Bilopavlovića, Shakespearea, Nesbøa i drugih.

“Kvartovska klinika otvorena je kako bi izliječila manje nedostatke u infrastrukturi zagrebačkih kvartova, poput potrganih klupa i neočišćenih zelenih površina, ali i donijela nove sadržaje koji će pozivati na boravak na otvorenom i učiniti život u kvartovima malo ugodnijim”, objasnila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke ZA GRAD i vijećnica u gradskoj četvrti Trnje.

Projekt će uskoro dobiti i internet platformu koja će omogućavati predlaganje intervencija po pojedinim zagrebačkim kvartovima. Svi građani pozvani su sakupiti i poslati prijedloge za kvart u kojem žive.

“Uz uređenje kvartova, jedna od temeljnih ideja iza osnivanja Klinike je uključivanje građana u aktivan angažman oko kvarta u kojem žive”, dodala je Kvakić.

U prve 2 godine postojanja stranka ZA GRAD je postala poznata kroz niz uspješnih akcija – čišćenje izloga neiskorištenih praznih prostora u Tratinskoj, suprostavljanje korupciji i kriminalu u Holdingu, sprječavanje štetnih ugovora koji bi Grad koštali milijune eura, organizaciju razmjene odjeće po kvartovima. Stranka se zalaže za aktivno sudjelovanje građana u lokalnoj zajednici.

Besplatna razmjena knjiga na Zrinjevcu