Početna Foto U Zagrebu izložba radova najboljih mladih fotografa Hrvatske

U Zagrebu izložba radova najboljih mladih fotografa Hrvatske

2137
0
Izložba Foto dani mladih
Foto dani mladih 2014.; autor: Dora Jurinčić

Nakon Splita, Zadra, Pule, Rijeke i Karlovca, putujuća izložba “Foto dana mladih” napokon stiže u Zagreb, a službeno će biti otvorena u ponedjeljak 9. ožujka u 19 sati u predvorju kina Europa. Svi zaljubljenici u fotografiju i oni koji će to tek postati, mogu pogledati najbolje radove mladih fotografa iz cijele Hrvatske i to do kraja ovog tjedna.

Kako mladi fotografi vide prirodne ljepote hrvatskih gradova?

Autori, od kojih najstariji ima tek 21 godinu, svojim uratcima daju odgovore na ovo pitanje, a njihove fotografije – upravo zbog autentičnog pogleda na prirodne ljepote Zadra, Velog Lošinja, Kutine ili Pule – izdvajaju njihove radove iz mnoštva fotografija istih motiva u spomenutim gradovima.

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući posao.

Foto dani mladih održat će se u svibnju u Karlovcu, gdje će se 50 najboljih mladih fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore natjecati za titulu najboljeg i to u kategorijama turističke fotografije, reklamne fotografije i umjetničke fotografije.

Izložba se održava u organizaciji udruge Izvan Fokusa, a u partnerstvu s udrugom Carpe Diem. Podsjetimo, pobjednik manifestacije “Foto dani mladih” osvaja novi Canon aparat, a najbolje fotografije otkupit će Turistička zajednica grada Karlovca. Sastavni dio projekta su i izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj u festivalskom dijelu programa.

Izložba foto dani mladih
Foto dani mladih 2014.; autor: Ana Šutej