Početna ZG vodič Trgovine, usluge U Tvornicu kulture po školske knjige koje nedostaju

U Tvornicu kulture po školske knjige koje nedostaju

608
0

Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

Last Minute– Zamisao o prodaji rabljenih školskih knjiga u Tvornici izrodila se iz vlastitog problema – nismo našem školarcu kupili sve što mu treba, a ako pokušava nabaviti udžbenike online rastrčat ćemo se na više različitih lokacija po gradu,- pojašnjava povod za novi projekt u Tvornici kulture izvršna direktorica Katarina Putak.

Za stanovnike centra Tvornica je svakako idealna lokacija, dostupna i pješice i tramvajem pa ne treba brinuti o parkiranju i kaznama. Na shopping u prostoru koji se navečer pretvara u pozornicu već smo navikli jer je do sada imao najposjećenije rasprodaje u gradu. Nudile su se tu poznate marke cipela po niskim cijenama, ali i knjige domaćih izdavača. Dobar imidž takvom neformalnog mjesta prodaje sada će se pokušati iskoristiti i za prodaju rabljenih školskih knjiga u subotu i nedjelju, 4. i 5. rujna od 10 do 20 sati.

– Svjesni smo kako smo uistinu krenuli u posljednji trenutak, pravi last minute, ali računamo na posjetitelje koji svakodnevno prate ažuriranja našeg weba i sve roditelje i đake koji se kao i mi raspituju u posljednji trenutak za udžbenike koji im još nedostaju. Lecima čija je podjela danas također pozivamo sugrađane da nas posjete i potraže što im nedostaje.

Posljednjih godina s razlogom se sve više okrećemo outletu, second handu, smatra naša sugovornica. Kada se zbroje svi izdaci koje obitelj ima dođemo do zaključka da su i financije prilično jak razlog za kupnju polovnih knjiga. Drukčije se gleda na potrošnju i racionalnije raspolaže novcem – nastojimo za što manje dobiti istu kvalitetu. Zato se nije htjelo pretjerivati s cijenom ulaznice u Tvornicu, nego je ona tek simboličnih pet kuna.

– Bude li postojalo zanimanje građana moći ćemo organizirati još jednu prodaju u rujnu, osim ove koja će biti u subotu i nedjelju. Kad djeca krenu u školu uvijek im još nešto treba. Ako se može kupiti jeftinije, zašto to ne bismo omogućili građanima,- s optimistično poručuje Katarina Putak.

Dakle, i oni koji traže i oni koji prodaju dobrodošli su ovog vikenda u Tvornici!