Početna ZG vodič Trgovine, usluge U potrazi za školskim knjigama – u gradu i na internetu

U potrazi za školskim knjigama – u gradu i na internetu

2522
14

Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]
prodaja rabljenih školskih knjiga kod INA-e na VelesajmuVelesajam je i danas bilo mjesto velike trgovine školskim knjigama. Na travnjaku ispred INA-ine zgrade nasuprot Avenue Mallu i Muzeju suvremene umjetnosti okupilo se mnoštvo, uglavnom djece – jedni su prodavali, drugi kupovali i čini se svi su bili veoma zadovoljni. Uštedjela se koja kuna, bit će i za džeparac.

U prilog trgovini na otvorenom išle su vremenske prilike, sunčan i topao dan. Zagrebparking nije imao puno posla jer još je svježe sjećanje na kazne ispisane nepropisno parkiranim roditeljima koji su došli prodavati školske knjige. Do mjesta trgovanja i razmjene tako se počelo stizati sve češće javnim prijevozom, tramvajem ili autobusom.

prodaja školskih knjiga u Tvornici kulture (Foto: Siniša Kosić /Medijska mreža)Hoće li i sutra školarcima odredište biti Velesajam ovisit će dobrim dijelom o vremenu. Kiša bi mogla pokvariti planove, ali samo kada je riječ o lokaciji. Naime, Tvornica kulture danas je također otvorila vrata za prodaju polovnih školskih knjiga, a i sutra će se u njoj moći od 10 sati do 20 sati ponuditi ili nabaviti potrebni udžbenici. Ulaznica je simboličnih pet kuna.

Prednost Tvornice, osim krova nad glavnom, jest i lokacija u centru grada, blizina stajališta tramvaja. To je prostor koji mladi vole, u koji rado zalaze na različita kulturna događanja, a ponekad i u shopping.

Početkom tjedna i Pučko otvoreno učilište je ponovno pružilo priliku djeci za razmjenu knjiga. Ulaz je bio besplatan, ali uz slabo oglašavanje informacija do mnogih nije ni doprla. Tako se i dogodilo da prvoga dana nismo nikoga zatekli, a u četvrtak je ondje bilo tek nekoliko osnovaca. Vikend nije predviđen pa je jučer bio zadnji dan za trgovanje i razmjenu u Pučkom učilištu.

prodaja rabljenih školskih knjiga kod INA-e na VelesajmuKupovina i razmjena knjiga na nekoj lokaciji ima prednosti, no kada vam nedostaje jedna ili dvije knjige, a ne možete ih nigdje naći nije na odmet provjeriti i što se nudi na internetu. Sigurno već znate za CARNetov portal i Facebook grupu Mijenjam knjigu, ali ima tu još adresa koje možete posjetiti.

SPECIJALIZIRANE INTERNETSKE STRANICE:

www.knjigalica.com
– oglasnik rabljenih udžbenika

www.mijenjamknjige.com
– stranica za razmjenu udžbenika, radnih bilježnica i drugog za osnovne, srednje i strukovne škole

www.skolske-knjige.net
– razmjena, prodaja ili poklanjanje školskih knjiga

www.udzbenici.com
– burza rabljenih udžbenika

Facebook grupa – Mijenjam knjigu
– grupa za razmjenu knjiga i školskih udžbenika

Burza.skole.hr
– CARNetov portal za razmjenu udžbenika

14 Komentari

 1. Puno pitanja, malo odgovora. Ono što znam je…
  Prošle subote bilo je veoma puno ljudi,
  koji su prodavali i kupovali knjige ispred Inine zgrade u Zagrebu.Cijene su bile za osnovnu školu ..udžbenici 20, radne 10 kn..ili dogovorom..Kako će to biti ovaj weekend ne znam.

  • Da li mozda znas da li se prodaja knjiga na velesajmu održava samo vikendom ili i preko tjednai do kad traje??? Hitnoooooo
   Unaprjed hvala

 2. imam knjige za 8 razred osnovne škole…ako ima zainteresirani neka se jave…
  i moze li mi netko reci kad i dokad pocinje i traje prodaja knjiga na velesajmu?

 3. Bit će i ove godine u Novom Zagrebu ispred Inine zgrade. Danas je gradonačelnik zatražio od suradnika da osiguraju logistiku. Javit ćemo kad saznamo više.

Comments are closed.