Početna Moj Zagreb Kvartovi U nebeskom spektaklu uživalo više od 50 tisuća građana

U nebeskom spektaklu uživalo više od 50 tisuća građana [FOTO]

1052
0

Foto: PRESSNa 14. Međunarodnom festivalu vatrometa na Bundeku ispaljeno je preko 35 tisuća projektila te je prodano više od 3300 lanterni za pomoć udrugama „Krijesnica“ i „Veliko srce malom srcu“.

Više od 50 tisuća ljudi uživalo je ovaj vikend u tri dana spektakularnog vatrometa, bogatom glazbenom programu i zabavi koji su obilježili 14. Međunarodni festival vatrometa na Bundeku. Na ovogodišnjem festivalu preko 50 tisuća posjetitelja uživalo je u nadmetanju ekipa iz Francuske, Belgije i Hrvatske, a ispaljeno je preko 35 tisuća projektila koji su bili spojeni s preko 10 kilometara žice.

Foto: PRESS

U petak, prvog dana festivala, svoje umijeće predstavili su francuski pirotehničari „Intermede Artificies“ koji su svoj nastup nazvali „Heaven & Hell“. U glazbenom dijelu programa, posjetitelje su zabavljali Baruni, a na pozornici Bundek održan je koncert orkestra, zbora i solista Opere Hrvatskog narodnog kazališta pod ravnanjem dirigenta Josipa Šege.

U subotu na red su došli belgijski pirotehničari „H.C. Pyrotechics“  koji su publici predstavili  nastup pod nazivom „Mistify a journey of emotion“.  Pod nazivom D’Legend publiku su zabavljale legende hrvatske estrade Krunoslav Kićo Slabinac, Duško Lokin i Darko Domjan dok se na pozornici Bundek održala jedna od najstarijih rock-opera na svijetu Gubec Beg koju su izveli glumci kazališta Komedija.

Foto: PRESS

Nastupom domaćina Pirotehnike Mirnovec koji su priredili pod nazivom „3D Cynema Fireworks“ zaključen je festival, a za dobru atmosferu na posljednjem danu festivala pobrinula se Plava trava zaborava. Na pozornici Bundek ponovno je izvedena rock-opera Gubec Beg.

Na ovogodišnjem festivalo prodano je više od 3300 lanterni te je od svake prodane odvojeno pet kuna i tako prikupljeno više od 16.500,00 kuna za pomoć udrugama  „Krijesnica“ i „Veliko srce malom srcu“.

Foto: PRESS