Početna Vijesti Politika ”U ime obitelji” skupili više od 710 tisuća potpisa za referendum

”U ime obitelji” skupili više od 710 tisuća potpisa za referendum [Video]

1080
1

Iz inicijative “U ime obitelji” danas su objavili kako su premašili broj potpisa potrebnih da se raspiše referendum koji bi brak trebao definirati kao isključivu zajednicu muškarca i žene.

Kažu kako još uvijek nemaju podatke poslijednja četiri dana akcije i to za sedam županija, ali ih uskoro očekuju.

”Prema do sada pristiglim podacima možemo reći da se do sada za referendum izjasnilo preko 710.000 građana Republike Hrvatske”, izjavio je Lino Zonjić te zahvalio svim građanima koji su to referendumsko pitanje smatrali bitnim pa su svojim glasom i omogućili da se raspiše referendum.

[infopunkt 6709 2]

U roku od dva do tri tjedna prikupit će sve popisne liste, koje će potom predati Saboru. Tvrde da nimalo ne sumnjaju da će se zakon poštovati te da će referendum biti raspisan.

“Suočeni smo s nedemokratskim djelovanjem od strane vlasti. Smatramo kako smo se suočili s još jednom nedemokratskom preprekom, a to je tumačenje hoće li se odluka donesena na referendumu ubaciti u Ustav. Smatramo da je referendumska odluka obvezna i da mora ući u Ustav bez obzira na stav zastupnika u Saboru o tom pitanju”, poručuju iz inicijative.

Željka Markić iz Inicijative je izjavila kako je ova građanska incijativa pokazala da se u samo dva tjedna u Hrvatskoj može postići da se puno ljudi ujedini oko pitanja koje im je važno. Dodala je da su veoma zadovoljni uspjehom akcije, jer su pokazali da se oko važnih pitanja, poput braka, može ujediniti ljude različitih zanimanja, vjere i nacionalnosti.

[infopunkt 6709 5]

“Očekujemo da će Sabor poštovati Ustav i zakon, te da su poruke koje poslijednjih dana čujemo od nekih političara samo poslijedica njihova iznenađenja. Ne očekujemo da će se mjesec dana prije ulaska u EU kršiti zakone”, rekla je Markić.

[infopunkt 6709 6]

www.infopunkt.tv

 

1 Komentar

Comments are closed.