Početna Vijesti Kultura “Tupsoni” i “glupsoni” u Centru za kulturu Trešnjevka

“Tupsoni” i “glupsoni” u Centru za kulturu Trešnjevka

2076
0

Centar za kulturu Trešnjevka i u novoj godini nastavlja s nizom nedjeljnih matineja, a ovog vikenda na rasporedu je predstava “Tupsoni ili zašto treba učiti“. Istoga dana, 18. siječnja, CeKaTe poziva sve zainteresirane da se u poslijepodnevnim satima pridruže na novom programu radio teatra pod simpatičnim nazivom Kvaka 808.

Foto: Tupsoni
Foto: Tupsoni

Mališani koji dođu na nedjeljnu matineju saznat će sve o narodu Tupsona, ali i zašto je važno učiti. Tupsoni će kroz predstavu pokazati kako se učenjem i znanjem možemo boriti protiv velikih Glupsona kojih na žalost u životu nikad ne nedostaje.

Predstava je prvenstveno namijenjena malim Tupsonima od 5 do 13 godina, ali ona želi biti zanimljiva i puno široj populaciji. Tupsoni će nas zabavljati od 11:30 sati, a cijena ulaznice je 25 kuna.

Osim toga, pozivaju se svi ljubitelji književnosti da u CeKaTeu provedu nedjeljno popodne i to uz radio teatar- Kvaka 808. Riječ je o radijskoj emisiji o suvremenoj hrvatskoj književnosti u sklopu koje u goste dolaze poznata književnica Julijana Matanović i književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik.

Emisija će se moći pratiti i preko videozapisa, a snimit će ju učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Ulaz je besplatan, sudjelovanje u razgovoru dobrodošlo. Autorica i voditeljica programa je Nela Simić.

Autor: Zagrebonline Press