Početna Događanja Treća besplatna KKZ radionica pisanja za film

Treća besplatna KKZ radionica pisanja za film

Spread the love

Kinoklub Zagreb treću godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj dvomjesečne  radionice je kroz niz vježbi pisanja razviti prijavljeni sinopsis u kvalitetan scenarij.

Prijave za radionicu otvorne su do ponedjeljka 21. ožujka 2016. Za prijavu valja poslati sinopsis za kratki igrani film te kratki esej u kojem se obrazlaže tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od traženih zadataka mora imati između 2000 i 3000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice.

Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz ukupno deset dvosatnih sesija u travnju i svibnju 2016.

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu razviti kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega.

Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović.

Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) u večernjim satima.

Prijave do 21. ožujka 2016. na [email protected]

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here