Početna Vijesti Zanimljivosti Traže se imena za male crvene pande

Traže se imena za male crvene pande

Traže se imena za najmlađe stanovnike Zoološkog vrta grada Zagreba, male crvene pande, koje timaritelji svakodnevno na bočicu dohranjuju zamjenskim mlijekom.

Male crvene pande tople jesenske dane provode u igri ispred svoje nastambe. Veru se po bambusu i znatiželjno proviruju iz kućice, a najbrže su i najodvažnije kad treba stići do timaritelja koji ih dohranjuju.

Budući da je riječ o blizancima, pa majka Amelie svojim mlijekom ne može zadovoljiti njihov apetit, stručni tim Vrta pripremio im je dohranu.

”Hranimo ih pet puta dnevno i zahvaljujući zdravom apetitu sjajno se razvijaju. Dečko već ima 1018 grama, a njegova je sestrica 100 grama lakša – teži točno 918 grama”, kazala je nutricionistkinja Jasna Stošić. Uz majčino tako piju i zamjensko mlijeko, a obožavaju i voće te kolačiće od bambusa.

”Toliko sam se izvještio s bočicom da mi kolege kažu kako sam spreman za ulogu oca”, našalio se Zvonimir Lisičak, timaritelj u čijem se naručju pandice osjećaju k’o doma.

Budući da petomjesečni mališani još nemaju imena, Zoološki vrt grada Zagreba poziva sve ljubitelje životinja da i sami daju prijedloge putem Facebooka. Traži se jedno muško i jedno žensko ime, a prijedlozi se trebaju predati do četvrtka, 15. studenog.

U subotu, 17. studenog, u Vrtu će se obilježiti Dan crvenih panda. Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati, a svečano proglašenje imena malenih pandi zakazano je točno u podne. Počasna kuma bit će glumica i voditeljica Nives Čanović.

Razigrani blizanci već su četvrto leglo crvenih panda u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Tata Jorrit, Nizozemac, i mama Amelie, Francuskinja, od 2008. godine uživaju u skladnom obiteljskom životu na zagrebačkoj adresi.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here