Početna Moj Zagreb Novosti Tradicionalno 12. hodočašće sportaša grada Zagreba u Mariju Bistricu

Tradicionalno 12. hodočašće sportaša grada Zagreba u Mariju Bistricu

0

Foto: ThinkstockGradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima i u društvu Marijana Spehnjaka,  trajnog đakona i  povjerenika Odjela za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije, primio je predstavnike zagrebačkih sportskih klubova u povodu tradicionalnog,  12. hodočašća sportaša grada Zagreba u Mariju Bistricu.

Hodočašće će se, kao i svake godine, održati prvi ponedjeljak u svibnju (5. svibnja), a gradonačelnik je potvrdio kako će Grad Zagreb i ove godine organizirati prijevoz za sportaše naglasivši da očekuje još bolju organizaciju nego prethodnih godina.

Program Hodočašća u svetište Majke Božje Bistričke započinje Križnim putem u 17,00 sati, nakon čega slijedi sveta misa u 18,00 sati što će je predvoditi mons. Mijo Gorski , pomoćni biskup zagrebački, a za kraj je predviđeno zajedničko druženje.

Uz gradonačelnika, radnom sastanku prisustvovali su Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Stipo Zeba, posebni viši savjetnik gradonačelnika, Ivan Tolić, voditelj podružnice ZET-a i Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba.