Početna Izbor Top 5 zagrebačkih evenata na koje je moguće ući samo s pozivnicom

Top 5 zagrebačkih evenata na koje je moguće ući samo s pozivnicom

1790
0
Stilske igre Arena Centra - Trg bana Jelačića
Stilske igre Arena Centra - Trg Maršala Tita-HNK u Zagrebu

Za neke veće popularne i svečane anualne zagrebačke evente klasičnu ulaznicu nije moguće kupiti. Ulaz garantira jedino pozivnica koje se dobiva po određenom ključu (kanalu) ovisno o tipu događanja.

1.After party Snježne kraljice

Kada: početak siječnja

Gdje: Sljeme

Šansa da nepozvani dođete do pozivnice: 5/10

Preporuka: danima prije pokušati doći do pozivnice preko poznanika u raznim renomiranim tvrtkama povezanim s organizacijom

Dress code: sportska elegancija

Party nakon utrka Svjetskog kupa u skijanju na Sljemenu koji se odražava u više šatora pokraj VIP dijela gledališta već je odavno ušao u urbanu legendu po bogatstvu cateringa i cjelokupne organizacije. Tzv. Platinum ulaznica koja osigurava ulazak u određeni VIP prostor after partija, tražena je roba za vrijeme trajanja utrka na Sljemenu.

2.Otvaranje ZagrebDox-a, Animafesta i Zagreb Film Festivala

Kada: kraj veljače, početak lipnja i sredina studenog

Gdje: Kino Europa i Centar Kaptol

Šansa da nepozvani dođete do pozivnice: 8/10

Preporuka: ili preko poznanstva u filmskim krugovima ili uz malo sreće prije samog otvaranja kada obično netko zbog nedolaska nekog ima viška pozivnicu

Dress code: casual

Otvaranje tri najveća i najznačajnija zagrebačka filmska festivala popularan je godišnji event za sve kulturnjake i intelektualce. Na otvaranjima sam film nije u prvom planu, iako se organizatori potrude da to bude neki malo „jači“ ili prigodni komercijalniji naslov. Pripremite se na obaveznu govoranciju i protokol od barem pola sata prije početka prikazivanja filma.

3.Fashion.hr i Fashion Week Zagreb/Cro A Porter

Kada: ožujak, listopad, studeni

Gdje: razne lokacije

Šansa da nepozvani dođete do pozivnice: 6/10

Preporuka: preko „fashion ekipe“ koja pozivnice dijeli manje-više uvijek istom krugu ljudi koji godinama prate modna događanja

Dress code: svečano uz neki modni detalj

Fashion eventi u Hrvatskoj uvijek su imali egidu prestiža i ekskluzivnosti kako i priliči imageu modne industrije, pa se po tom ključu uvijek pozivala publika koja prati takva događanja. Osim svih onih koji nešto znače u hrvatskoj industriji mode, u publici su često glumci, pjevači, voditelji, sportaši i ostali s celebrity statusom.

4.Zlatna igla

Kada: sredina listopada

Gdje: HRT

Šansa da nepozvani dođete do pozivnice: 5/10

Preporuka: preko poznanstva u Udruženju obrtnika grada Zagreba, HRT-u ili direktno preko nekog od poznatijih obrtnika

Dress code: svečano

Najstarija modna manifestacija u Hrvatskoj i šire, koja održava tradiciju od 30-ih godina prošlog stoljeća, na najbolji način promovira domaći modni dizajn. Pomalo old school event s pozornicom u studiju Hrvatske radiotelevizije, direktnim TV prijenosom i mnogobrojnim uzvanicama iz hrvatskog javnog i kulturnog života.

5.Dodjela Nagrada hrvatskog glumišta

Kada: kraj studenog

Gdje: HNK

Šansa da nepozvani dođete do pozivnice: 5/10

Preporuka: kazalištarci, glumci, kulturnjaci i studenti glume dobar su izvor za koju pozivnicu viška (bar za balkon)

Dress code: svečano s dozom glamoura

Svečana ceremonija dodjela Nagrada hrvatskog glumišta koja se tradicionalno održava u Hrvatskom narodnom kazalištu, pomalo je monoton događaj za ljude izvan kazališno/filmske struke (red nominacija, red zahvala, red skeča, pjesme ili plesa), ali je zato društveno bogati domjenak nakon nominacija itekako zabavan.