Početna Izbor Top 10 zagrebačkih događanja u veljači

Top 10 zagrebačkih događanja u veljači

2157
0

U veljači nas u Zagrebu čekaju čak 4 velika eno-gastro eventa (festival maslina, salon pjenušaca, whisky sajam, vinski festival), 3 filmska (Oscar revija, filmski festival za djecu, festival dokumentarnog filma), 2 kostimirana (Žive slike u MGZ i maskenbal u Lisinskom) i otvaranje izložbe s djelima Gustava Klimta.

1.Pogledajte filmove nominirane za Oscara

13. Oscar revija u CineStar kinima donosi na velikom platnu najbolje filmove godine nominirane za nagradu Oscar. Od filmova na programu izdvajamo mjuzikl/romantičnu komediju La La Land – apsolutnog pobjednika i rekordera Zlatnih globusa i filma koji je nominiran za Oscara 2017. u rekordnih 14 kategorija, SF film Dolazak nominiran u 8 kategorija, dramu Moonlight nominiranu za 8 zlatnih kipića, dramu Manchester by the Sea nominiranu za 6 Oscara, ratni film Greben spašenih sa 6 nominacija i biografsku dramu Jackie sa 3 nominacije.

Kada: 02.02.čet. – 08.02.sri.

Gdje: CineStar kina, razne lokacije

Ulaznice: od 27kn

Više informacija pronađite na www.blitz-cinestar.hr

2.Probajte najbolja hrvatska maslinova ulja

Drugi Festival maslina u Zagrebu koji se održava na Zagrebačkom velesajmu ima bogat program za građanstvo gdje će posjetitelji moći degustirati ulja i kušati razna jela i slastice napravljene s maslinama, poslušati razna predavanja o domaćem maslinarstvu, te sudjelovati u radionicama i  kušaonicama gdje je najbolje naučiti kako razlikovati dobra od loših ulja. Na ovakvim tipovima manifestacija moguće je probati vrhunske proizvode (ovaj put ulja i hranu s maslinama/maslinovim uljem) i direktno upoznati proizvođače iz cijele Hrvatske što je najveća prednost festivala.

Kada: 04.02. sub. / 05.02. ned.

Gdje: Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15

Ulaznice: besplatno

Više informacija pronađite na www.zagreboliveinstitute.hr

3.Ne propustite vidjeti djela Gustava Klimta uživo

Od 09.02. u Klovićevim dvorima, u sklopu izložbe Izazov moderne. Zagreb – Beč oko 1900. moguće je vidjeti nekoliko djela Gustava Klimta, te ostalih značajnih protagonista bečke secesije i hrvatskih umjetnika sa prijelaza 19. u 20. stoljeće koji su bili pod utjecajem bečkog umjetničkog izražaja. Klimt, poznat po neskrivenom erotizmu i oblikovanju slika poput egzotičnih mozaika bio je čovjek ispred svog vremena i samotnjak koji je nadahnuće za svoje magične kaleidoskope nalazio u svom vrtu. Do svibnja neka njegova djela će se nalaziti u našem umjetničkom vrtu Klovićevih dvora! Ne propustiti!

Kada: 09.02.čet. – 07.05.ned.

Gdje: Galerija Klovićevi dvori

Ulaznice: 40kn

Više informacija pronađite na gkd.hr

4.Degustirajte najbolje hrvatske i slovenske pjenušce

Prvi Salon pjenušavih vina u Zagrebu koji će se održati u hotelu Dubrovnik druge subote u veljači u organizaciji slovenskih RadoStnih priredbi, jedinstvena je prilika za degustaciju najboljih domaćih pjenušavih vina koja su zadnjih godina kvalitetom i količinom u velikoj ekspanziji, kao i već priznatih i poznatih odličnih slovenskih pjenušaca. Uz glazbeni program i vođene degustacije za posjetitelje, subotnje popodne s čašicom/dvije pjenušca i  pogledom na glavni zagrebački trg najbolja je preporuka za vikend!

Kada: 11.02.sub. 14:00h-19:00h

Gdje: Hotel Dubrovnik – dvorana Jelačić, Gajeva 1

Ulaznice: od 110kn

Više informacija pronađite na facebooku

5.Pogledajte s najmlađima recentni  međunarodni  i domaći film za djecu

KinoKino Festival -međunarodni filmski festival za djecu, drugi put će se održati u zagrebačkom kinu Europa. Iako je program KinoKino Festivala namijenjen dječjoj publici do 14 godina starosti, nizu međunarodnih i domaćih dječjih filmova razveselit će se i njihovi roditelji, te svi odrasli koji još uvijek nisu do kraja odrasli. U programu će se prikazati tridesetak dječjih igranih filmova, a činit će ga natjecateljski program dugih filmova uz nekoliko popratnih programa koji će uključivati filmske klasike za djecu i niz radionica namijenjenih djeci.

Kada: 21.02.uto. – 26.02.ned.

Gdje: Kino Europa, Varšavska 3

Ulaznice: zasad nema informacija

Više informacija pronađite na kinokino.hr

6.Uživajte u žestici na whisky sajmu

Treći hrvatski whisky sajam, WhiskyFairZG017, očekuje preko 2000 posjetitelja – poznavatelja i ljubitelja anđeoskog pića. Najveći whisky sajam u ovom dijelu Europe jedinstven je događaj gdje svoju ponudu predstavljaju svi vodeći hrvatski uvoznici i proizvođači. Opuštena atmosfera sajma svima omogućuje ugodnu degustaciju mnogih vrhunskih i rijetkih brandova koji u sebi nose stoljećima stvaranu tradiciju, okus i kvalitetu. Za one ambicioznije tu su i vođene radionice/kušaonice na kojima se može naučiti i nešto više!

Kada: 24.02.pet. / 25.02.sub. 15h-23h

Gdje: Plaza Event centar (ex Hypo Event centar), Slavonska avenija 6

Ulaznice: od 50kn (uključuje posebnu Glencairn whisky čašu)

Više informacija pronađite na www.whiskyzagreb.com

7.Uronite u živu zagrebačku povijest

Projekt Muzeja grada Zagreba pod imenom Žive slike održava se tradicionalno od 2000. godine, u vrijeme zadnjeg vikenda prije fašnika. Žive slike oživljavaju povijest Zagreba kostimiranim likovima znanih i manje znanih Zagrepčana poput kralja Bele IV, Marije Jurić Zagorke, arhitekta Hermana Bollea, baruna Trenka, bana Josipa Jelačića, Milke Trnine, klobučara, pisara, poštara, brijača ili ceh-meštra zlatara. Svi likovi su kostimirani djelatnici muzeja koji ta dva dana u godini oživljavaju svoj alter ego i postaju netko sasvim drugi. Idealna edukativna vikend zabava za najmlađe! Preporuka!

Kada: 25.02.sub. / 26.02.ned.

Gdje: Muzej grada Zagreba, Opatička 20

Ulaznice: besplatno

Više informacija pronađite na www.mgz.hr

8.Kušajte birana vina 100 najboljih vinarija

Vinart Grand Tasting je elitni boutique vinski festival na kojem birani vinari izlažu isključivo uz pozivnicu koju su zaslužili kvalitetom u svom cjenovnom razredu na hrvatskom tržištu. Potpuno posvećen izvrsnosti, ovo je festival na kojem se u ugodnom okruženju mogu degustirati najbolja hrvatska vina i uživo upoznati njihove kreatore. A nakon toga u pop-up vinoteci i kupiti bilo koje od izloženih vina. Takva prokušana svjetska festivalska praksa izvrsna je prilika za nabavku biranih vina najboljih vinarija. Količine su ograničene, požurite!

Kada: 25.02.sub. / 26.02.ned. 12h-19h

Gdje: Lauba, Prilaz baruna Filipovića 23

Ulaznice: 150kn

Više informacija pronađite na grandtasting-vinart.com

9.Plešite pod maskama u Lisinskom

Uz mnoge pokušaje organizacije maskenbala u našem gradu, kao jedini pravi zagrebački karneval za ljude svih generacija, kroz godine se profilirao maskenbal u Koncertnoj dvorani pod nazivom Lisinski pleše pod maskama. Ove godine na čelu zabavnog programa je grupa Colonia, a brojni žongleri, trbušne plesačice, gutači vatre, gatare, izrađivači maski i crtači ukrasa po tijelu doći će kao šlag na tortu. Naravno, žiri će birati najbolje maske u kategorijama za najbolju žensku , mušku,  grupnu i dječju masku uz bogate nagrade. Kako i priliči pravom maskenbalu!

Kada: 25.02.sub. 20h

Gdje: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4

Ulaznice: 100kn

Više informacija pronađite na www.lisinski.hr

10.Provjerite što ima novog u svijetu dokumentaraca

ZagrebDox – međunarodni festival dokumentarnog filma po trinaesti put u osam festivalskih dana donosi najzanimljivije „svježe“ dokumentarne produkcije u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji, službenim i posebnim programima, te nekoliko retrospektiva s  gostovanjima nekih od najpoznatijih dokumentarista današnjice. Uz mnoge naslove u novootvorenom Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol prikazat će više od dvadeset hrvatskih dokumentaraca i četiri naslova s popisa prednominacija za ovogodišnjeg Oscara u kategoriji dokumentarnog filma.

Kada: 26.02.ned. – 05.03.ned.

Gdje: Kaptol Boutique Cinema – Centar Kaptol, Nova ves 17

Ulaznice: zasad nema informacija

Više informacija pronađite na zagrebdox.net