Početna Izbor Top 10 zagrebačkih događanja u srpnju

Top 10 zagrebačkih događanja u srpnju

2308
0

Srpanj u Zagrebu obiluje open-air koncertima, predstavama i projekcijama filmova na pop-up ljetnim pozornicama po gradu, a i najpopularnija zagrebačka ljetna manifestacija – Dvorišta se održava u drugoj polovici mjeseca. Moraš skupit sve!

1. Ne propustite razgovore, projekcije i koncerte na Sceni Amadeo

Kazališno-glazbena scena započela je s djelovanjem 2000. godine u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu gdje se nalazi i danas. Ove godine tijekom skoro cijelog ljeta na Sceni Amadeo izvoditi će se mali noćni razgovori, održavati projekcije filmova i izvoditi koncerti klasične glazbe, jazza, etna i popularne glazbe.
Kada: 23.06.pet – 31.08.čet
Gdje: Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1
Ulaznice: od 30kn
Više informacija pronađite na www.scenaamadeo.hr

2. Poslušajte i pogledajte program Večeri na Griču

35. Večeri na Griču u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb i ove će godine ispuniti zagrebački ljetnu kulturnu ponudu koncertima, izložbama, predstavama i programom Baština. Od bogatog programa izdvajamo koncert dueta Meritas, Marka Tolju, legendarnu predstavu Stilske vježbe, te Ansambl narodnih plesova Lado i koncert Kraljeva ulice sa Tamburaškim orkestrom HRT-a.
Kada: 28.06.sri – 24.07.pon
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: od 30kn
Više informacija pronađite na www.kdz.hr

3. Uživajte u predstavama Ljetnih noći Teatra EXIT

Osme Ljetne noći Teatra EXIT (prvog nezavisnog kazališta za odrasle s vlastitom scenom) i ove godine će se održati u prekrasnom dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt. Tako EXIT-ove uspješnice, koje postavljaju pitanja o kojima se može diskutirati i nakon spuštanja zastora, već godinama čine bitan segment zagrebačke ljetne kulture ponude…
Kada: 28.06.sri – 02.08.sri
Gdje: MUO, Trg maršala Tita 10
Ulaznice: od 50kn
Više informacija pronađite na www.teatarexit.hr

4. Propuštene filmove pogledajte u programu Ljeto u kinu Europa

Kao i prošlih godina, u ljetnim mjesecima kino Europa vrti reprize najboljih filmova cijele sezone u sklopu programa Propustili ste pogledajte. Odlična prigoda da se pogledaju neki od najboljih novih nezavisnih suvremenih filmova iz svih krajeva svijeta. Preporuka: Goran, Cafe Society, Elle, Neruda, Toni Erdmann, Tschick, Lude od sreće…
Kada: 29.06.čet – 02.09.sub
Gdje: Varšavska 3
Ulaznice: 25kn
Više informacija pronađite na www.kinoeuropa.hr

5. Proslavite Krležin rođendan uz izvedbe na Festivalu Miroslav Krleža

Šesti festival posvećen najvećem hrvatskom piscu 20. stoljeća, kao i prošlih godina približiti će izabrana djela velikog umjetnika široj javnosti. Tema ovogodišnjeg izdanja je putovanje kroz vrijeme i prostor uz Krležine likove. Na sam Krležin rođendan, 7.srpnja, u Memorijalni prostor na Krležinom gvozdu ulaz će biti slobodan od 11h do 17h.
Kada: 01.07.sub – 07.07.pet
Gdje: Krležin gvozd 23
Ulaznice: 50kn
Više informacija pronađite na www.mgz.hr

6. Pogledajte Kći Lotrščaka na Histrionskoj Ljetnoj sceni Opatovina

Već više od 30 godina, Histrioni u ljeto na prekrasnoj pozornici na Opatovini obogaćuju gradsku kulturnu ponudu i njeguju kajkavštinu hrvatskim djelima sa zagrebačkim temama i podomaćenim klasičnim predstavama. Ove godine na repertoaru je legendarna Kći Lotrščaka Marije Jurić Zagorke – priča o postanku Zagreba kroz romantičnu legendu.
Kada: 06.07.čet – 02.09.sub
Gdje: park Opatovina
Ulaznice: 100kn
Više informacija pronađite na www.histrion.hr

7. Sudjelujte ili navijajte na Sljemenskom maratonu

Osamnaesti Sljemenski maraton je poznat kao najteži hrvatski maraton. Nakon starta na samom vrhu Medvednice ispod TV-tornja (1031m), staza preko Krumpirišta, Horvatovih stuba, Hunjke i Puntijarke vodi nazad do najviše točke Medvednice. I tako tri puta za pravi maraton, iako postoje i utrke na 14km i 28km. Težina utrke zaslužuje podršku velikog broja navijača.
Kada: 09.07.ned
Gdje: start/cilj vrh Sljeme na Medvednici
Ulaznice: startnina 150kn, navijanje besplatno
Više informacija pronađite na www.sljeme.run

8. Pogledajte odlične filmove pod vedrim nebom na Ljetnoj pozornici Tuškanac

U šumskoj oazi open-air Ljetne pozornice Tuškanac otvorene 1954. godine i obnovljene prije par godina, ovaj srpanj program počinje već pomalo tradicionalnom Revijom europskog filma i nastavlja se izborom filmova sa Zagreb film festivala i Festivala igranog filma u Puli. U kolovozu se program nastavlja izabranim dokumentarcima, mjuziklima i novim Supertoon film festivalom.
Kada: 10.07.pon – 01.09.pet
Gdje: Dubravkin put b.b.
Ulaznice: zasad nema informacija
Više informacija pronađite na www.centarcesarec.hr

9. Zavirite u Dvorišta – gornjogradski svijet palača i privatnih kuća

Najpopularnija zagrebačka ljetna manifestacija i ove godine otvara dušu i omogućava ulazak u čaroban svijet gornjogradskih palača, privatnih kuća i atelijera. Uz koncerte, osvježavajuća pića, ukusne zalogaje, posebne dekoracije i pozitivne atmosfere na izvoz! Preporuka: skriveno stražnje dvorište Hrvatskog instituta za povijest koje se kaskadno spušta prema Radićevoj!
Kada: 14.07.pet – 23.07.ned
Gdje: Gornji grad
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.dvorista.in

10. Pogledajte vesele nastupe folklornih grupa iz cijelog svijeta na Međunarodnoj smotri folklora

Nakon prošlogodišnje jubilarne pedesete smotre folklora u Zagrebu, folkloraši nastavljaju tradiciju i dalje… Nastupi na glavnom trgu, platou Gradec, Oktogonu i drugim lokacijama prezentirat će hrvatsku etnografsku baštinu kao i gostujuće nacije i kulture. Preporuka: mimohod sudionika smotre od Zrinjevca do Trga u nedjelju 23.07. u 19h.
Kada: 19.07.sri – 23.07.ned
Gdje: razne lokacije
Ulaznice: besplatno
Više informacija pronađite na www.msf.hr