Početna Moj Zagreb Zagreb.hr Teške ozljede zbog poledice, stariji posebno ugroženi

Teške ozljede zbog poledice, stariji posebno ugroženi

528
0

Autor:
Jasminka Kovačević
[email protected]

čišćenje pločnika (Foto: Saša Zinaja /Medijska mreže)I jutros je, kao i jučer u Kliniku za traumatologiju u Draškovićevoj ulici stiglo 15-tak naših sugrađana s iščašenjima gležnja, prijelomima ručnog zgloba i ozljedama kralježnice, saznali smo od dežurnog liječnika.

Uglavnom je riječ o starijim osobama pa se preporuča da izbjegava ju izlazak iz kuće u ranim jutarnjim pa i prijepodnevnim satima, dok se na pločniku ne otopi. Ozljede nisu nimalo bezazlene a oporavak kod iščašenja traje i po dva mjeseca. Prema lokacijama s kojih pristižu ozlijeđeni sugrađani ne bi se moglo reći niti za jedan dio grada da je posebno kritičan. Poledice ima posvuda pa i ozlijeđeni stižu sa svih svih strana.

Situacija nije ni bolja, niti gora nego prijašnje zime kažu u Traumi. Naravno, svjesni su kako svi niti ne dolaze potražiti pomoć liječnika, osobito ako smatraju da nisu jako ozlijeđeni. Ipak, osjete li bol savjet je da imobiliziraju ili barem pokušaju imobilizirati taj dio tijela te bez bojazni dođu na pregled.

Naravno i od komunalaca se očekuje održavanje pločnika prohodnima, posipanje solju jer kao što smo javljali spremišta su puna pa je sada vrijeme da se počnu prazniti.