Početna Događanja Teorijsko / praktična radionica o CIRKUSKIM ŠATORIMA

Teorijsko / praktična radionica o CIRKUSKIM ŠATORIMA

Kroz proteklih dvadesetak godina, cirkuski šatori doživljavaju veliki umjetnički povratak u cijeloj Europi.

Prepoznati su kao zanimljiv i funkcionalan objekti za održavanje različitih kulturnih manifestacija čiji se naizgled tradicionalni prostor za izvedbu stavlja u suvremeni kontekst.

Često ih – osim za potrebe cirkusa, možemo vidjeti i na različitim glazbenim, filmskim, kazališnim, plesnim te festivalima ulične umjetnosti.

Cirkuski šator CirkoBalkana kolektiva, od svog dolaska na naše prostore, osim suvremenom cirkusu, pruža prostor za izvedbu i nizu srodnih umjetničkih formi.

Poučeni dugogodišnjim iskustvom rada u cirkuskim šatorima, te uvidom u potrebe na kulturnoj sceni, odlučili smo se za radionicu koja će polaznicima pružiti uvid u bolje razumijevanje ovog prostora-nomadske institucije, kao izvedbenog prostora te ćemo im omogućiti kompletan uvid u mogućnosti koje šator pruža sa svojom infrastrukturom koja je potrebna za njegovo funkcioniranje.

Radionica je prvenstveno namijenjena radnicima u kulturnom i kreativnom sektoru – tehničarima/kama, kao i svim drugim kulturnim djelatnicima/ama koji žele proširiti svoja znanja u oblasti novih prostora namijenjenih za različita kulturna događanja.

Radionica će se održati od 1.4.2022. do 3.4.2022. godine u dvorištu Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, u sklopu projekta “Nacionalna cirkuska platforma”.

Osmišljena kao teorijsko – praktični poligon, na kojem će se kroz tri dana rada sa polaznicima_ama  u prostoru dvorišta  postaviti cirkuski šator u funkciju, kao završni produkt radionice.

Voditelji: Domagoj Šoić, Nikola Mijatović i Milan Manić

Više na:

https://www.facebook.com/events/343999704408023/?ref=newsfeed