Početna Izbor Svi putevi vode na (kroz) Zagrebačku adventsku čaroliju

Svi putevi vode na (kroz) Zagrebačku adventsku čaroliju

227
0

Prošetati adventom u centru Zagreba više je nego čarobno, stoga prošećite Zagrebačkom adventskom čarolijom kroz  najljepše ulice grada.

Krenete li od Trga bana Josipa Jelačića, uspnite se na  panoramsku galeriju uz bana i započnite ovo putovanje uz bajkovit pogled na blagdanske divote centralnog zagrebačkog trga. Uz čašicu toplog kuhanog vina zagrijte tijelo i misli planirajući daljnje korake.

Zavede li vas prvotno gastro ponuda, vaša osjetila odvest će vas zasigurno u Gajevu ulicu koja je i ove godine centar gastro užitaka. Tradicijski blagdanski klasici pripremljeni na moderan način za najzahtjevnija gastro nepca neodoljiva su ponuda svih kućica. Neizostavni germ knedli uvriježili su se i u ovogodišnju adventsku ponudu pa ih možete pronaći na više mjesta, a sudeći po velikim redovima nesumnjivo su neodoljiva gastro delicija. Za nešto nježnije i neutralnije delicije poput sireve i soparnika te meda i sušenih smokvi prošećite do Bogovićeve.

Umjetnost, obrti i dizajneri na pola puta

Umjetnost, obrt i dizajn već su se tradicijski smjestili u Bogovićevu ulicu koju ukrašava unikatna ponuda božićnih ukrasa, suvenira i nakita, umjetničkih radova, proizvoda hrvatskih dizajnera. Posjetite Atelje Blutorim koji se ističe ponudom ručno izrađenih i oslikanih unikatnih torbica, ruksaka, nakita i umjetničkih slika ili zastanite pored Art jungle ateljea s malo drugačijom ponudom ručno izrađenog nakita. Galerija Kameni otok ističe se ne samo radi  jedinstvenih i ručno izrađenih suvenira i nakita, nego i po bjelini bračkog kamena, upravo prigodnoj boji u ovo blagdansko vrijeme. Ukoliko ste pak više tradicijski orijentirani i kuglice su vaša najveća strast, probajte razveseliti sebe ili najmilije personaliziranim kuglicama. Poklone za bebe, tartufe, ljute umake i osebujan nakit možete pronaći u Reborn kućici koja u svojoj ponudi ima za svakog ponešto.

Neizostavna stanica neka vam bude Inkluzivna radionica Centra za rehabilitaciju Zagreb. U njihovoj ponudi se nalaze unikatni jastuci, djelo ruku osoba  s intelektualnim poteškoćama. Kupnjom ovakvog poklona ne darujete samo svoje najmilije! Ovom plemenitom gestom poklanjate pažnju i njihovim tvorcima i članovima centra, uljepšavši im blagdanske trenutke uz priznanje prema njihovom  radu.

Petrićeva i Varšavska početak su kraja jer tamo zabava nikada ne spava

Petrićeva ulica je postala centralna pozornica Zagrebačke adventske čarolije. Jutarnji termini, s naglaskom na vikende, rezervirani su za tematski dječji program; dječje predstave, radionice, nastupe dječjih zborova te neizostavno druženje i slikanje s Djedom Božićnjakom, dok su večernji sati rezervirani za glazbene poslastice; fine akustične duete i jazz trio sastave, koji su uz uobičajeni

program  pripremili obrade Božićnih pjesama. Do 4. Siječnja 2020. pozornicom će se izmjenjivati Borna Šercar, Kristijan Beluhan, Nikola Šantek, Ivan Jelić, Dora Skender, Stela Paradižnik, Nina Saffron, Agram Dixie jazz banda, klapa Stine….

Varšavska ulica postala je Čudna šuma kojom vladaju Bolesna braća popraćena nastupima izvrsnih DJ-a i mladih bandova. Ovdje će se dobro zabaviti i klinci, ali i svi koji traže malo drugačiju zabavu i vrhunsku muziku.

Pregršt dobre zabave, zanimljivih tematskih photo pointova, gastro i glazbene poslastice i još mnoga iznenađenja čekaju vas na putovanju kroz Zagrebačku adventsku čaroliju.

https://www.facebook.com/ZagrebackaAdventskaCarolija/