Početna Događanja Sveta Lucija u Prečkom

Sveta Lucija u Prečkom

208
0

Centar za kulturu Trešnjevka i Vijeće mjesnog odbora Prečko organiziraju manifestaciju pod nazivom Sveta Lucija u Prečkom u četvrtak, 12. prosinca 2019. u 18 sati u dvorani Društvenog doma na adresi Prečko 2a. Cilj ove manifestacije je okupljanje sugrađana na blagdan svetice koja je, prema svetačkoj legendi, govorila da dobra djela, poput svjetiljke koju nosimo pred sobom, trebaju svijetliti pred nama dok putujemo u vječnost.

S namjerom obogaćivanja kulturnog sadržaja tijekom Adventa i izvan centra grada, Vijeće mjesnog odbora Prečko i Centar za kulturu Trešnjevka priređuju adventski program uoči blagdana Svete Lucije. Proslava blagdana Svete Lucije u Prečkom oko prigodnog adventskog programa okuplja predstavnike predškolskoga i osnovnoškolskoga odgoja, učenike osnovnih škola i njihove obitelji, članove kvartovskih udruga i organizacija, župljane te predstavnike mjesne samouprave.

U ovogodišnjem svečanom adventskom koncertu u povodu Svete Lucije sudjeluju:

  • Antonela Doko, istaknuta vokalna solistica mlađe generacije i nositeljica prigodnog hita Božić
  • ponajbolji zagrebački vokalni ansambli: KUD-a Croatia i Zwizde, koji tradicijskim repertoarom podsjećaju na mjesto Svete Lucije u godišnjem ciklusu hrvatskih običaja
  • kvartovski dječji zborovi osnovnih škola Prečko i Nikola Tesla te župni zbor Mali Prečkanci koji podsjećaju na uži aspekt adventskih običaja: darivanje djece (jedna od darivateljica djece u Adventu je i Sveta Lucija)
  • vokalne skupine Laudate, Prečko 50+ i Zrele Trešnje koji će zapjevati prigodne adventske i božićne pjesme

 

 Ulaz na manifestaciju je besplatan.