Početna Događanja Svečani koncert ispred HNK– finale proslave za Dan grada

Svečani koncert ispred HNK– finale proslave za Dan grada

750
0
Razgredavanje Zagreba
Foto: Saša Zinaja

Svečani koncert koji će se ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta održati u ponedjeljak 30. svibnja s početkom u 20.30 sati obiježit će veliko finale proslave Dana grada Zagreba.

U koncertu će sudjelovati solisti, orkestar i zbor Opere HNK, uz podršku baletnog ansambla, a uključit će niz arija, dueta i izvedbi uz nezaobilazni finale opere ‘Nikola Šubić Zrinjski’ I. pl. Zajca’ te završno kolo opere ‘Ero s onoga svijeta’ J. Gotovca. Posjetitelji će tako moći uživati u odlomcima klasika ‘Figarov pir’ W. A. Mozarta, ‘Evgenij Onjegin’ P. I. Čajkovskog, ‘Trubaduro’, ‘Nabucco’, ‘Traviata’ G. Verdija, ‘Carmen’ G. Bizeta, ‘La Bohème’ G. Puccinija.

Hrvatsko narodno kazalište prvi put sudjeluje u programu obilježavanja Dana grada, a prema riječima intendantice Dubravke Vrgoč nacionalna kuća odlučila je napraviti “reprezentativan i prestižan koncert u koji će biti uključen i baletni ansambl”.

Dirigent Nikša Bareza najavio je da će na programu Ansambla biti bogati izbor iz postojećeg repertoara, atraktivnog, lijepog i kvalitetnog.  Tako će solisti nastupiti u kostimima, na posebnoj pozornici, a zbor na balkonu foajea HNK.

Svečani koncert održat će se uoči samog Dana grada Zagreba, 31. svibnja, kada se obilježava i Dan njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata.