Početna Vijesti Politika Svađa Bandića i Bernardića prekinula sjednicu Gradske skupštine

Svađa Bandića i Bernardića prekinula sjednicu Gradske skupštine [Video]

617
0

Nedostatak kvoruma prekinuo je svađu između predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tijekom aktualnog sata na sjednici Gradske skupštine.

Do sukoba je došlo kada je Bandić samoinicijativno htio doći za skupštinsku govornicu kako bi nastavio svoju prepirku s Ivom Čovićem, predsjednikom Uprave Zagrebačkog Holdinga.

Bandić i Čović prethodno su se sukobili kada je Čović rekao da je Holding u problemima zbog preuzetih obaveza iz prethodnih razdoblja aludirajući time na ugovore koji su sklopljeni dok je u toj tvrtki predsjednik Uprave bio Slobodan Ljubičić -Kikaš, a predsjednik Skupštine Bandić.
Čovićev odgovor iznervirao je gradonačelnika koji je zaprijetio kako će platiti oglas u novinama gdje će objaviti primopredajni zapisnik koji je napravljen kada je Čović preuzimao dužnost od Ljubičića.


Bernardić je pokušao zaustaviti gradonačelnika kazavši on ne može sam uzimati riječ. ”Zagreb je kulturni europski grad, molim vas da budete pristojni i poštujete proceduru. Ne možete tako samo uzimati riječ” ponovio je nekoliko puta Bernardić, dodavši ”Znam da sam mlađi, ali vi ste zbilja nepristojni”.

Bandić se nije dao udaljiti s govornice, no sjednica je prekinuta jer je veliki broj zastupnika izašao iz vijećnice pa nije bilo kvoruma.

Sjednica je ubrzo ipak nastavljena kad su se zastupnici vratili u vijećnicu, no gradonačelnik i njegova zamjenica Jelena Pavić Vukičević očitali su lekciju Bernardiću o Poslovniku Skupštine.

Predsjednik Skupštine spočitao je Bandiću da je zakasnio na početak što je dodatno razljutilo Bandića. ”Prema poslovniku gradonačelnik ima pravo reagirati kad god ga se dotakne. Što se tiče pauze za kavu ja nisam znao kad će Skupština biti. Vi to niste rekli. Mislio sam da će to biti sutra i već sam bio dogovorio neke sastanke” odvratio mu je Bandić. Aktualni sat nastavio se s pitanjima zastupnika.

www.infopunkt.tv