Početna Moj Zagreb Novosti Suprug Sandre Švaljek podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa

Suprug Sandre Švaljek podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa [VIDEO]

milan_bandic_400Proteklih nekoliko dana javnost je zaokupila tema zapošljavanja supruga Sandre Švaljek, Bandićeve zamjenice,  na dužnost pomoćnika direktora u Ustanovi za upravljanje sportskim objektima. Brojni su pri tom postavili pitanje regularnosti i zakonitosti.

Piše: Josipa Šola/Profitiraj.hr

Na Aktualnom satu gradonačelnika, prije nekoliko dana, HDZ-ovi zastupnici zasuli su Milana Bandića pitanjima vezanim uz zagrebačke projekte i aktualnosti, pri tom ne izostavljajući zapošljavanje Nenada Kukića. Tako je na komentare i upite Andrije Mikulića gradonačelniku poput – “Jesu li do 1. siječnja 2014. zbrinuti svi kojima je obećano radno mjesto” te ”Je li i to bilo na halo?”, Bandić odgovorio da ne smatra važnim tko je čiji muž nego kakve ima reference, dodajući kako mu je princip kompetencije najvažniji.

[infopunkt 7752 4]

Naime, suprug Sandre Švaljek više ne želi raditi u ustanovi za Upravljanje sportskim objektima, koja je pod nadležnošću Grada Zagreba. Nakon što je javnost još prošli tjedan počela spekulirati o nepropisnom zapošljavanju mimo natječaja, pritisak na Sandru Švaljek i Nenada Kukića očito je bio prevelik. Kukić je u ponedjeljak zatražio sporazumni raskid radnog odnosa, a zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

”Povodom interesa javnosti i medija za zapošljavanje mog supruga, mr. sc. Nenad Kukića na radno mjesto pomoćnika voditelja ustanove Upravljanje sportskim objektima, želim Vas obavijestiti da je 10. veljače 2014., moj suprug, Nenad Kukić, podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa.  Ovu odluku donio je iz načelnih razloga jer ne želi da se moja trenutna funkcija ni na koji način dovodi u vezu s njegovim profesionalnim i poslovnim životom.

Mogu shvatiti da je u današnjoj gospodarskoj situaciji i s ovolikim brojem nezaposlenih javnost iznimno osjetljiva na zapošljavanje osoba koje su na bilo koji način vezane uz ljude koji obnašaju javne funkcije, makar se radilo o transparentnom procesu i vrhunskim stručnjacima.

Ponovit ću da je moj suprug zaposlen prema važećim propisima na radno mjesto za koje ne postoji obveza raspisivanja javnog natječaja te da ni na koji način nisam utjecala na njegovo zapošljavanje.  Odluka o zapošljavanju donesena je jer mr. sc. Nenad Kukić raspolaže stručnim znanjima i iskustvom koje u ovom trenutku mogu bitno pridonijeti unaprjeđenju i racionalizaciji poslovanja ustanove Upravljanje sportskim objektima”.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here