Početna Događanja Superseniori za Vjeverice

  Superseniori za Vjeverice

  258
  0

  Na zajedničkim kreativnim radionicama Superseniora Zaklade „Zajednički put“ i Vjeverica, među Superseniorima se pojavila ideja o nabavi lončarskog kola za Vjeverice. Klub Vjeverica je prvi izvaninstitucionalni oblik skrbi za odrasle osobe s intelektualnim oštećenjima osnovan 1985. godine u sklopu Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba.

  Pokrenulo ga je nekoliko roditelja – entuzijasta koji su svojoj djeci i ostalim korisnicima željeli osigurati adekvatno i stručno provođenje slobodnog vremena. Klub djeluje kao poludnevni boravak gdje odrasle osobe s intelektualnim poteškoćama sudjeluju u radno-okupacijskim aktivnostima te na taj način usvajaju vještine potrebne za kvalitetno i aktivno življenje u obitelji i lokalnoj zajednici.

  Također, stručnjaci Kluba svakodnevno pružaju pomoć članovima obitelji korisnika s ciljem postizanja veće kvalitete zajedničkog života. Usluge poludnevnog boravka u Klubu svakodnevno koristi oko 25 osoba, a tijekom trideset i pet godina djelovanja u program Vjeverica bilo je uključeno više od 300 korisnika i članova njihovih obitelji. Da ne pišemo previše, pogledajte o čemu je riječ