Početna Izbor Sudjeluj na prvoj virtualnoj Mliječnoj stazi i podrži djecu s teškoćama u...

Sudjeluj na prvoj virtualnoj Mliječnoj stazi i podrži djecu s teškoćama u razvoju

89
0

Utrka Mliječna staza 2020., koja se i ove godine održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, bit će prilika da se napravi važan iskorak kako bi se djeci s teškoćama osigurala kvalitetnija podrška i bolji pristup uslugama rane intervencije.

Kvalitetne i dostupne usluge rane intervencije u djetinjstvu od presudne su važnosti za razvoj djece s teškoćama jer uključuju koordiniranu, intenzivnu i individualiziranu podršku stručnjaka za djecu i njihove obitelji. Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno živi 24 tisuće djece s razvojnim rizicima i teškoćama u dobi od 0 do 5 godina, koja su potencijalni primatelji ovih usluga, samo 1 od 8 djece koristi usluge rane intervencije.

Stoga, Ured UNICEF-a za Hrvatsku i Grad Zagreb pozivaju građane da budu dio ovogodišnje UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza, u kojoj će po prvi puta moći sudjelovati svi. Cilj ovogodišnje utrke je osigurati bolju dostupnost usluga rane intervencije te promicati socijalnu uključenost djece s teškoćama u razvoju u Hrvatskoj.

Mliječna staza 2020. bit će javna platforma za podizanje svijesti ključnih dionika i šire javnosti o važnosti osiguravanja kvalitetne dostupne stručne podrške i usluga rane intervencije za svako dijete s teškoćama.

Sredstvima prikupljenim na ovogodišnjoj humanitarnoj utrci Mliječna staza UNICEF
će:

• nabaviti senzornu opremu i otvoriti funkcionalne senzorne sobe u dijelovima
Hrvatske gdje su potrebe najveće
• educirati stručnjake koji provode terapije senzorne integracije

I ove godine želi se okupiti što više zvijezda na Mliječnoj stazi te će zbog novonastalih okolnosti i brige za zdravlje svih sudionika utrka po prvi puta okupiti sudionike uz pomoć mobilne aplikacije.

U utrci mogu sudjelovati svi – dovoljno je prijaviti se i skupljati kilometre od 5.9. do 20.9.2020.

Svatko će sudjelovati kada, koliko i kako najbolje može – trčanjem, hodanjem, šetnjom, u kolicima, na biciklu, romobilu… s obitelji, prijateljima…u parku, na treningu, planinarenju ili u šetnji.

Više na poveznici: https://www.mlijecnastaza.hr/