Početna Vijesti Politika Sučeljavanju u Europskom domu Zagreb

Sučeljavanju u Europskom domu Zagreb

1079
0

Foto: ThinkstockEuropski pokret Hrvatska i Europski dom Zagreb najstarije su udruge s međunarodnim članstvom koje od 1990. godine djeluju na području informiranja i promoviranja europske ideje, sustava vrijednosti i civilizacijskih standarda ujedinjene Europe, te su vodeće nevladine udruge za promociju europskih integracija, ali i neformalnog obrazovanja, međunarodnih odnosa i kulture.

Europski pokret Hrvatska kao punopravni član Međunarodnog Europskog pokreta u Bruxellesu, najstarije europske institucije građana osnovane 1948. godine u Haagu, svojom međunarodnom kampanjom 1000 razloga da glasate za Europu potiču izlazak građana na izbore za Europski parlament. Republika Hrvatska svojim članstvom u Europskoj uniji putem svojih zastupnika u Europskom parlamentu ima priliku utjecati na donošenje politika koje će kreirati Europu budućnosti. Predstavljajući kandidate za Europski parlament vodećih stranaka daje se informacija o Europskim izborima i značaju članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska organizirali su povodom Europskog tjedna niz aktivnosti u razdoblju od 5. do 10. svibnja, a centralni događaj bilo je jučerašnje predstavljanje i sučeljavanje kandidata za Europski parlament u Europskom domu Zagreb.

Na sučeljavanju su sudjelovali nositelji šest vodećih listi za Europski parlament Nikica Gabrić, Mirela Holy, Milan Kujundžić, Neven Mimica, Andrej Plenković i Nikola Vuljanić. Kandidati su odgovarali na brojna pitanja o funkcioniranju, proširenju i vanjskoj politici Europske unije, krizi u Ukrajini, gospodarstvu Republike Hrvatske i EU kao i o aktualnoj politici u kontekstu članstva u EU, te na pitanja postavljena putem društvenih mreža.