Početna Moj Zagreb Novosti Stranka ZA GRAD upravi Zagrebačkog holdinga i predstavnicima gradske vlasti dostavila pomoć

Stranka ZA GRAD upravi Zagrebačkog holdinga i predstavnicima gradske vlasti dostavila pomoć

940
0

Foto: PRESSDan prije zasjedanja Gradske skupštine na kojoj je planirano daljnje izdvajanje podružnica iz Zagrebačkog holdinga, stranka ZA GRAD besplatno je ponudila pomoć članovima uprave Holdinga, članovima gradske uprave, kao i članovima Gradske skupštine grada Zagreba, stoji u priopćenju stranke ZA GRAD.

Na to su ih navele velike nepravilnosti u brojkama koje je uprava Zagrebačkog holdinga prezentirala Gradskoj skupštini. Tako je primjerice u prezentaciji za Skupštinu naveden gubitak 2010. godine bio 50 milijuna kuna, a u financijskom izvješću taj gubitak iznosi čak 500 milijuna.

“Zagrebački holding je 2006. godine osnovala upravo trenutna garnitura uz obećanja ušteda do visine jednog cijelog gradskog proračuna u roku od 5 godina. 7 godina kasnije, Zagrebački holding grca u dugovima i gomila gubitke. Postavlja se pitanje želimo li dozvoliti da ti isti ljudi provode restrukturiranje po hitnom postupku, bez ikakve studije dugoročnih učinaka, i sa sumnjivim motivima vezanim uz budućnost podružnica.“ izjavila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke ZA GRAD.

U medijskoj predstavi u kojoj se već godinama politička odgovornost prebacuje između tabora SDP – Bandić, članovima gradske skupštine i građanima Zagreba serviraju se nedosljedne i iskrivljene informacije. Stranka ZA GRAD sumnja da je motiv iza prikazivanja hitnosti situacije u Holdingu želja da se restrukturiranje napravi netransparentno, da se pogoduje privatnim interesima te da se sakriju sve greške kojima je trenutna garnitura dovela Zagrebački holding u stanje na rubu financijske propasti.

“Ne želimo dozvoliti da ista “ekipa” špekulira s posljedicama koje će trenutne ishitrena odluka imati na život građana i njihovu imovinu. Holding je naš i imamo pravo sudjelovati u odlukama o njegovoj sudbini!” poručuju iz stranke.
Stranka ZA GRAD stoga se odlučila suprotstaviti trenutnom netransparentnom procesu, te zahtijeva da se bilo kakvo daljnje restrukturiranje najvažnijeg zagrebačkog poduzeća provodi na temelju jasnih i javno dostupnih financijskih projekcija, kao i projekcija utjecaja restrukturiranja na svakodnevni život građana.

“Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u ponedjeljak, 28. listopada u 9h u prostoru Event Ilica 107, gdje ćemo prezentirati nepristranu dijagnozu ekonomske povijesti i trenutnog stanja u Zagrebačkom holdingu. Prezentacija označava početak velike kampanje “Holding je naš” kojoj pozivamo struku, građane, civilno društvo i pripadnike gradske vlasti da se zajednički uključe u pronalazak rješenja za probleme Zagrebačkog holdinga. Iskustvo stranke pokazalo je da poticanje dijaloga i međusektorske suradnje potiče stvaranje dobrih ideja za grad, te ne sumnjamo da zajednički možemo doći i do rješenja za Zagrebački holding.” poručili su iz stranke.