Početna Izbor Što nas čeka, tamo, s druge strane?

Što nas čeka, tamo, s druge strane?

Tjedni horoskop
Foto: Pixabay

Možda ste se prvi put upitali postoji li išta što nas čeka tamo s druge strane kada ste izgubili dragu osobu ili ljubimca. Možda ste se i prije toga pitali, ako ste se prepali zbog neke bolesti ili došli u određene godine. A moguće je da nije ništa vezano za to, već da vas jednostavno smrt fascinira, što nije čudno ni nenormalno, inspirirala je i fascinirala mnoge prije kao što to radi i danas. Jer, koliko god smo obasuti raznim informacijama, ili jednostavno religiozni, na kraju opet shvatimo da ne znamo ništa. i to nije nimalo ugodno.

Da bar znamo sto posto činjenično samo malo, samo neku sitnicu, nelagoda i strah bi se umanjili. Ili bar tako mislimo. Istina je da nam život ovdje može ponuditi mnogo toga, kao i da uživamo u tom materijalnom svijetu. Međutim, ovaj život često nudi također razne borbe, patnje, iskušenja, boli. I tada se pitamo zašto, tragamo za odgovorima na sve strane, tada vjerujemo u paranormalno.

Zašto sve to moramo prolaziti i trpjeti kad ćemo ionako umrijeti? Nagon za životom je jak, trpjet ćemo mnogo toga, ali ipak ne možemo zatvarati oči pred mnogobrojnim slučajevima kad ljudi izlaz potraže upravo u smrti. Većinom došavši u stanje kada iz svoje perspektive gledajući život ne može više ponuditi ništa. Koliko takvim činom kvare nekakav red i plan, ako oni uopće postoje? Hoće li i dalje patiti kao što kažu brojne religije ili će jednostavno zauvijek nestati i postojati samo u sjećanjima onih koji su ih voljeli i poznavali dok ne odu i oni? Ono što nazivamo dušom kažu da ne može umrijeti.

Osjetite li svoju dušu i što vam ona govori? Jeste li od onih koji razmišljaju na način da je duša proizvod mozga i kad on jednom prestane raditi, nestaje sve? Jesmo li kao kompjuteri koji se gase zajedno sa matičnom pločom ili ipak postoji u nama ta energija koja ne može nestati s ovim materijalnim tijelom? Trebala bi. Bilo bi fer. Kao što bi također bilo fer da postoji plan i da postoji red i da ne preživljavamo bez ikakvog smisla i razloga.

Takve misli stvaraju depresivne ljude. Pohlepne ljude. Ljude koji više ne mare. Ni za što i ni za koga. Nama je smisao prijeko potreban. Tako više uživamo i tako manje patimo. Isto kao kad imamo neki smisao u ovom, materijalnom svijetu, tako nam je općenito potreban taj viši smisao. Da, voljeli bi da nam se netko javi od tamo, samo da nam kaže da živi i dalje, u nekom drugom svijetu, u nekoj drugoj dimenziji, ali da je živ i da je sve u redu. Ali preostaje nam samo da vjerujemo da je zaista tako i da potražimo taj dio iznutra, dušu, svijest, energiju, koja će nam to potvrditi. Da potražimo riječi utjehe od nekoga tko vjeruje. I da prihvatimo da je smrt, kao i rođenje, dio procesa kojeg ne možemo izbjeći i da će ostati nepoznanica nam do samog kraja.

A do tada, jednostavno uzeti sve blagodati ovog svijeta, uživati u njima koliko god je moguće, patiti i nervirati se nastojati što manje i… samo se prepustiti onome što dolazi vjerujući da je za svako moguće dobro.

Autorica  Biba

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here