Početna Vijesti Zanimljivosti Stigle uplatnice roditeljima koji su ignorirali Bandićev cjenik

Stigle uplatnice roditeljima koji su ignorirali Bandićev cjenik

1056
0

Iako je grad donio odluku da će cijena vrtića od 1. siječnja biti 300 kuna, roditelje djece zagrebačkih vrtića prenerazile su uplatnice koje su dobili ovog tjedna. Iako se očekivalo da će odluka gradonačelnika Milana Bandića o cijenama vrtića prema dohodovnom cenzusu biti poništena te se će se razlika u cijeni roditeljima vratiti, na uplatnicama se potražuju dugovanja nastala u posljednjih šest mjeseci, a iznosima dosežu i nekoliko tisuća kuna.

Samo je dva posto roditelja lani odbilo plaćati vrtić po Bandićevu modelu, utvrdila je Tea Akrap iz Gradskog ureda za obrazovanje.

“Riječ je o klasičnom dugu. Iako se u Skupštini raspravljalo o poništenju duga, ta odluka nikada nije donesena. Čeka se odluka Ministarstva financija” kaže.

Skupštinska zastupnica HDZ-a Margareta Mađarić također je dobila uplatnice za prosinac po modelu imovinskog cenzusa.

“Plaćala sam u dobroj vjeri da ću razliku dobiti natrag. Kaos je nastao kada u srpnju gradonačelnik nije htio predložiti rebalans proračuna pa se odluka o poskupljenju vrtića u srpnju 2011. godine nije mogla uskladiti s financijama grada. Stoga smatram da Bandićev model nije u skladu s pravilima i propisima” kaže Mađarić.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje doznajemo kako mnogi roditelji zovu u nadi da će dobiti jasne smjernice trebaju li ili ne platiti pristiglu razliku i hoće li im sjesti ovrha ako ne plate.

Izvor: Večernji