Početna Događanja St Germain, ikona elektronike i deep housea, stiže u Zagreb

St Germain, ikona elektronike i deep housea, stiže u Zagreb

1243
0

Francuz Ludovico Navarre poznatiji je pod pseudonimom St Germain. Smatra se jednom od najvećih ikona elektronskog zvuka, deep housea te fuzije elektronike, bluesa i jazza. U zagrebačku Tvornicu kulture stiže 7. studenog u okviru povratničke turneje kojom će promovirati album “Real Blues” – prvi nakon čak 15 godina pauze u studiju. Album će svjetlo dana ugledati 9. listopada, a osim Zagreba, St Germain će u turneji proći i Parizom, Lyonom, Bruxellesom, Londonom i Madridom.

Pionir francuskog housea

Iako je već jako dugo na sceni, iza St Germaina su samo dva studijska albuma – “Boulevard” (1995.) i “Tourist” (2000.). Jedan je od pionira francuskog housea, kao i “nu-jazza”, a među prvima je eksperimentirao s blues i gospel melodijama u kombinaciji s plesnim ritmovima.

Najnoviji “Real Blues” sniman je u Parizu, a inspiriran je Germainovom ljubavlju prema glazbi koja potječe iz afričke države Mali. Tako će se u novim pjesamama moći čuti nekoliko tradicionalnih afričkih instrumenata kombiniranih s električnom gitarom, klavijaturama i saksofonom, prilikom stvaranja novog materijala autor je surađivao s nekoliko afričkih glazbenika.

Najnoviji album na europskim pozornicama u punom će sjaju iznijeti i bend koji prati St Germaina te broji devet glazbenika.

Cijena ulaznica iznosi 200 kuna, a na dan koncerta – ukoliko ih još bude – cijena će porasti na 230 kn. Moguće ih je kupiti putem sustava Entrio.hr te na Entrio prodajnim mjestima koje možete pronaći OVDJE.