Početna Izbor SOS Dječje selo Hrvatska educira stručnjake koji rade s djecom u alternativnoj...

SOS Dječje selo Hrvatska educira stručnjake koji rade s djecom u alternativnoj skrbi

2843
0
SOS Dječje selo Hrvatska predstavilo novi projekt
Foto: Sandra Crnek / Kristijana Merdan

U srijedu 22. travnja u zagrebačkom Hotelu Westin, Udruga SOS Dječje selo Hrvatska predstavila je projekt pod nazivom “Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom u alternativnoj skrbi”.

Riječ je o dvogodišnjem partnerstvu između SOS Kinderdorf Internationala, Vijeća Europe, udruge Eurochild te nacionalnih partnera osam zemalja EU – Bugarske, Hrvatske, Estonije, Francuske, Italije, Latvije, Mađarske i Rumunjske. Projekt će trajati od siječnja 2015. do prosinca 2016. godine, a projektni partner u Hrvatskoj je SOS Dječje selo Hrvatska, koji će biti zaduženo za izvođenje svih projektnih aktivnosti.

Kako se moglo čuti na konferenciji za medije, ciljevi projekta su osposobljavanje stručnih radnika u sustavu skrbi za integriranje pristupa utemeljenog na dječjim pravima te suradnja s ključnim nacionalnim i europskim dionicima te osvještavanje potrebe da se ovakve edukacije održavaju redovno i dugoročno.

SOS Dječje selo Hrvatska
Wendy Zečić (Foto: Sandra Crnek / Kristijana Merdan)

Skup je otvorila Wendy Zečić, članica Predsjedništva SOS Dječjeg sela Hrvatska, koja je prisutne upoznala s radom Udruge, a dalje je nastavila Ivana Milas Klarić, Pravobraniteljica za djecu u Republici Hrvatskoj.

“Ovim projektom omogućit ćemo stručnjacima koji rade s djecom na području alternativne skrbi, stjecanje novih znanja na području zaštite prava djece i time pokazati da je za kvalitetnu brigu o djeci nužno brinuti i o stručnjacima.” – Wendy Zečić, članica Predsjedništva SOS Dječjeg sela Hrvatska. 

“U Hrvatskoj nedostaje udomiteljskih obitelji, a također nedostaje tzv. urbanih udomiteljstava”, naglasila je Milas Klarić.

Kao jedan od projektnih partnera, SOS Dječje selo Hrvatska će educirati 120 stručnjaka koji rade s djecom i mladima u području alternativne skrbi u Republici Hrvatskoj te do kraja 2016. godine zajedno s ostalim partnerima sudjelovati u kreiranju Europskog priručnika za trening stručnjaka. Uvjerenja su da će se ovakav pristup i kontinuirana briga o edukaciji stručnjaka izravno odraziti na kvalitetu rada s djecom i mladima.

Više detalja o samom projektu, kao i radu SOS Dječjeg sela Hrvatska, možete pronaći na njihovim SLUŽBENIM STRANICAMA.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska brine o djeci bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi pružajući im dom, sigurnost ljubav i izobrazbu neophodnu za sretno djetinjstvo.