Početna Izbor Snježna Kraljica 2020.

Snježna Kraljica 2020.

405
0

Zagreb se upisao na skijašku kartu svijeta zahvaljujući Snježnoj kraljici, a ne treba isticati da se ne radi samo o sportskoj, već i turističkoj i gospodarskoj manifestaciji od koje svi imamo koristi.

Ženska slalomska utrka je 4. siječnja, prva vožnja u 13 sati, a druga u 16.15 sati, dok se 5. siječnja utrkuju skijaši – prvi “lauf” je u 14.15 sati, a drugi u 17.40 sati. Dan prije svake od utrka bit će upriličeno javno izvlačenje startnih brojeva na Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava.  Na jedinoj ceremoniji izvlačenja brojeva Svjetskoga kupa koja se održava na klizalištu, petnaest najboljih skijašica iskijaša izvlačit će brojeve kližući i uz podršku navijača i zaljubljenika u skijanje.

Za prijenos uživo utrka FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2020. i ove je godine zadužena Hrvatska radiotelevizija (HRT). Interes stranih TV postaja ponovno je velik, a prizori iz Zagreba i sa Sljemena obići će i ove godine sve kontinente te pritom doseći više od 300 milijuna ljudi diljem svijeta.

Sljemenske utrke već godinama bilježe jednu od najvećih gledanosti među utrkama Svjetskog skijaškog kupa – svake godine oba slaloma u izravnom prijenosu emitiraju renomirane TV postaje u više od 20 zemalja (Austrija, Bugarska, Finska, Italija, Japan, Kanada, Njemačka, Norveška, Rusija i susjedne zemlje, Slovačka,Slovenija, Švedska, Švicarska, SAD i druge), od kojih su brojne naša emitivna turistička tržišta, a snimke, vijesti i reportaže obilaze još 50 zemalja svijeta. Ove godine od novih postaja u izravnom prijenosu mušku utrku prenosit će i BBC, a akreditirano je više od 500 novinara.

Ulaznice za skijaški spektakl na Sljemenu mogu se kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr te na ovim prodajnim mjestima.